in

Šakiri sledi zatvorska kazna?

Šakira, Foto: Profimedia

Špansko tužilaštvo je zapretilo Šakiri kaznom od osam godina zatvora zbog neizmirenja poreskih obaveza.

Kako se ranije pisalo, ona je u periodu od 2012. do 2014. godine ostala dužna 15 miliona dolara, a potražuje se dodatnih 24 miliona kazne. Ona je nagodbe odbila uz komentar da je sve obaveze izmirila, te će morati svoju nevinost da dokaže pred sudom. Tačan datum suđenja još nije poznat.

“Šakira svakako veruje u svoju nevinost i prepustiće slučaj zakonu”, naglasila je firma ispred pevačice, „Llorente y Cuenca”, koja se bavi odnosima s javnošću.

Njihov predstavnik je istakao i da je u pitanju neosnovan slučaj.

“Šakira je uvek sarađivala i poštovala zakon. Njeno ponašanje kao jedinke i poreskog obaveznika je uvek bilo i ostalo besprekorno. Na veliku žalost, međutim, uprava koja gubi svaki drugi spor s obaveznicima nastavlja da krši njena prava. Vode još jedan u nizu neosnovanih slučaja. Šakira veruje da će njena reč biti i dokazana na kraju procesa”, rekao je on u emisiji “Good morning America”.

Slučaj je, inače, postao toliko ozbiljan da o njemu vrlo detaljno piše i „Investigation Discovery”, a pažnja javnosti je potpuno usmrena na ovaj proces. Njeni fanovi joj svakodnevno šalju poruke podrške.

Šakira
foto: Profimedia

Podsetimo, Šakiri ovo nije prvi nemili događaj u 2022. godini. Naime, početkom godine se razvela od fudbalera Žerard Pikea navodno zbog njegovog neverstva.

Bonus video:

KO SAM JA: Vanja Camović, Kurir TV lice

23:21

KO SAM JA: Vanja Camović, Kurir TV lice

(Espreso)