in

Rigorozna ishrana koje se godinama pridržava, ove namirnice su strogo zabranjene!

Rigorozna ishrana koje se godinama pridržava, ove namirnice su strogo zabranjene!

Naomi Kembel (53) mnogi smatraju jednom od najlepših žena na svetu. Decenijama je u svetu modelinga i čini se kao da nije ostarila niti jedan dan.

Svakome ko je video njenu majku jasno je da je blagoslovena dobrom genetikom, međutim, ova lepotica vodi i zdrav način života. Svoj zapanjujući izgled održava kroz rigoroznu rutinu vežbanja i stroge prehrambene navike. Pre nekoliko godina, počela je saradnju sa trenerom Džoom Holderom, izbegavajući tradicionalne treninge u teretani i sprave za vežbanje u korist holističkog pristupa fitnesu.

Vežbam, ali ne u običnoj teretani, ne koristim sprave. Ne mogu da idem u običnu teretanu. To me nervira. Nikada nisam volela vežbanje pre nego što sam počela da radim sa Džoom. Dopada mi se način na koji radim vežbe, ali nije stvar u tome da mi se sviđa. Stvar je u napadu na telo u različitim segmentima i održavanju kondicije – rekla je Naomi.

AP Photo/Luca Bruno

Naomi je godinama smatrana jednom od najpoželjnijih žena sveta

Prehrambene navike

Naomi prati jedinstven raspored obroka, a sve se svodi na jedan obrok dnevno.

Ručak je moja večera jer zaista jedem samo jednom dnevno. Nedelja je dan kada se prepustim zadovoljstvima – kolačima ili pudingom – otkrila je.

Pored toga, izbegava mlečne proizvode i gluten, a tokom vrhunca svoje modeling karijere, postila je danima pre revija. 

Ako ne osećam potrebu za hranom tokom dana, jednostavno ne jedem. Pijem vodu i sokove. Zavisi od toga kako se osećam. Tokom letnjih meseci i vrućine, želim samo da pijem sokove – objasnila je.

Ove nekonvencionalne prehrambene prakse i metode posta bacaju svetlo na Naomi Kembel jedinstven pristup ishrani i samodisciplini. Šon Džon, šef njene kuhinje podelio koje su to namirnice bez kojih ova manekenka ne može da zamisli dan.

– Kuvam za nju već celu deceniju. Moje zaduženje je da od namirnica koje Naomi sama nabavlja napravim jedno jelo dnevno, vrlo jednostavno i zdravo. Ona je “ital”, što je jamajčanska reč za osobu koja prati vegatarijanski režim ishrane. Kada putuje, pravim joj hranu za put jer joj avionska hrana ne prija- izjavio je Šon Džon za Pejdž Siks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: