in

Rigorozna ishrana koje se godinama pridržava, ove namirnice su strogo zabranjene!

Naomi Kembel (53) mnogi smatraju jednom od najlepših žena na svetu. Decenijama je u svetu modelinga i čini se kao da nije ostarila niti jedan dan.

Svakome ko je video njenu majku jasno je da je blagoslovena dobrom genetikom, međutim, ova lepotica vodi i zdrav način života. Svoj zapanjujući izgled održava kroz rigoroznu rutinu vežbanja i stroge prehrambene navike. Pre nekoliko godina, počela je saradnju sa trenerom Džoom Holderom, izbegavajući tradicionalne treninge u teretani i sprave za vežbanje u korist holističkog pristupa fitnesu.

Vežbam, ali ne u običnoj teretani, ne koristim sprave. Ne mogu da idem u običnu teretanu. To me nervira. Nikada nisam volela vežbanje pre nego što sam počela da radim sa Džoom. Dopada mi se način na koji radim vežbe, ali nije stvar u tome da mi se sviđa. Stvar je u napadu na telo u različitim segmentima i održavanju kondicije – rekla je Naomi.

AP Photo/Luca Bruno

Naomi je godinama smatrana jednom od najpoželjnijih žena sveta

Prehrambene navike

Naomi prati jedinstven raspored obroka, a sve se svodi na jedan obrok dnevno.

Ručak je moja večera jer zaista jedem samo jednom dnevno. Nedelja je dan kada se prepustim zadovoljstvima – kolačima ili pudingom – otkrila je.

Pored toga, izbegava mlečne proizvode i gluten, a tokom vrhunca svoje modeling karijere, postila je danima pre revija. 

Ako ne osećam potrebu za hranom tokom dana, jednostavno ne jedem. Pijem vodu i sokove. Zavisi od toga kako se osećam. Tokom letnjih meseci i vrućine, želim samo da pijem sokove – objasnila je.

Ove nekonvencionalne prehrambene prakse i metode posta bacaju svetlo na Naomi Kembel jedinstven pristup ishrani i samodisciplini. Šon Džon, šef njene kuhinje podelio koje su to namirnice bez kojih ova manekenka ne može da zamisli dan.

– Kuvam za nju već celu deceniju. Moje zaduženje je da od namirnica koje Naomi sama nabavlja napravim jedno jelo dnevno, vrlo jednostavno i zdravo. Ona je “ital”, što je jamajčanska reč za osobu koja prati vegatarijanski režim ishrane. Kada putuje, pravim joj hranu za put jer joj avionska hrana ne prija- izjavio je Šon Džon za Pejdž Siks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: