in

Razloh zašto Nikol Kidman nije dobila neke uloge

Glumica, Foto: Profimedia

Nikol Kidman (56) za mnoge je jedna od najlepših holivudskih glumica, redovno je na listama najbolje obučenih žena, ali nije uvek bilo tako – naime, zvezda filmova “Studengora“, “Sati” i “Stepfordske supruge” gostujući u Radio Times Podcastu otkrila je kako je na početku karijere lagala o svojoj visini u očajničkom pokušaju da sebi obezbedi audicije.

Stalno su mi govorili da sam previsoka za Holivud. Zato sam lagala rediteljima – od stvarnih 180, koliko imam, redovno bih oduzela barem jedan centimetar – rekla je oskarovka.

Često su me zadirkivali zbog visine. Ljudi bi mi dobacivali: ‘Kakav je vazduh tamo gore?‘. A koliko sam tek puta čula: Mnogo si viša nego što sam mislio/la… Da ne pričam o večitim borbama oko toga kakve bih štikle uopšte trebala ili čak smela nositi… Kad god idem na crveni tepih, pošalju mi cipele s vrtoglavo visokim petama. I opet ću biti najviša osoba na događaju, baš poput žirafe! – požalila se australijska glumica.

Rekla je i kako je zbog nekoliko centimetara viška propustila neke uloge koje je zaista htela da odigra. Tako je, na primer, kao vrlo mladu devojku nisu angažovali u hit mjuziklu “Annie“. Naime, sve glumice za spomenuti projekat prvo su merili, a ona je s tadašnjih 162.56 cm imala 5.08 centimetara više od zacrtane gornje granice.

Preklinjala sam kasting direktore da mi barem daju priliku za audiciju. Naposletku su mi dopustili da se okušam u ulozi. Ali istu nisam dobila. Nisu me čak ni povratno nazvali! Bila sam ponižena. Ali barem sam otpevala četiri stiha refrena – ispričala je Kidman.

Naravno da nekad poželim da sam barem malo niža, ali hej, neverovatno sam zahvalna što sam zdrava i što hodam okolo, iako sam imala problema s kolenima i svakakvih stvari, delimično baš zbog svoje visine – zaključila je Kidman.

Bonus video:


08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Jutarnji.hr/L.G/prenela:B.S.)