in

Rat Cece i Karleuše traje četvrt veka, a ovako je estrada zauzela strane: Preletača koliko hoćeš

Rat Cece i Karleuše traje četvrt veka, a ovako je estrada zauzela strane: Preletača koliko hoćeš

Najpoznatiji estradni rat.

Sukob Cece Ražnatović i Jelene Karleuše jedan je od najpoznatijih na estradi. Ipak, početak njihovog odnosa bio je sasvim drugačiji – Karleuša je nekada govorila da joj je Ceca idol, a Ceca je podržavala Jelenu navodeći da će jednog dana biti velika zvezda. Svojevremeno su i zajedno gostovale u emisiji „Minimaksovizija“ kod pokojnog Milovana Ilića Minimaksa.

„Rat“ je počeo nakon Karleušine izjave koju je Ceca ocenila kao „skandaloznu“.

„Sve smo mi ku*e! Ne baš u pravom smislu te reči, ali tu negde. Umeće je sebe dobro unovčiti. Sebe ubrajam u vrhunske ku*e, koje umeju da se prodaju za najbolju moguću cenu, na najviši način. Amateri to ne znaju, a ni ne vrede toliko“, izjavila je Karleuša svojevremeno, zbog čega se Željko Ražnatović Arkan našao uvređenim i izjavio da je „Karleuša bila pijana ili drogirana“.

Na Jeleninu izjavu reagovala je i sama Ceca, koja je rekla da je razočarana stavom koji ima njena mlada koleginica.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Zgranuta sam. Tačnije šokirana, i ne mogu da nađem pravi komentar. Posebno mi je krivo što sam Jelenu hvalila i isticala kao buduću pevačku zvezdu. Ona se, međutim, opredelila za karijeru ‘skandal devojke’. Popularnost se takvim putem nikako ne stiče. Preporučujem joj da ubuduće sve što govori, govori isključivo u svoje ime, a ne u ime svih koleginica“, izjavila je tada Ceca.

Karleuša je 2010. godine objavila otvoreno pismo na svojim društvenim mrežama, u kojima je detaljnije govorila o sukobu sa Ražnatovićevom, navodeći da je ona kriva za smrt njenog verenika Zorana Davidovića Ćande, što je Cecu zgranulo.

„Godinama ćutim i trpim najstrašniju torturu a da nikada nisam odgovarala na najveće uvrede i laži. Samo jednom sam pomenutu osobu tužila i dobila je na sudu“, rekla je Ceca.

Jelena Karleuša Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U godinama koje su usledile, Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša gotovo su svakodnevno tema domaćih medija. Karleuša s vremena na vreme proziva svoju koleginicu nazivajući je „nanogicom“ i „mafijašicom“, dok Ceca nikada nije pribegavala javnim uvredama i prepucavanjima. Jelena je pak tvrdila da „Ceca koristi svoje ljude iz senke da je pljuju“.

U ovom estradnom „ratu“, svojevoljno ili ne, našle su se brojne javne ličnosti. Na Cecinoj strani su otvoreno bili Saša Vidić i Mira Škorić, koji su godinama govorili protiv Karleuše. Vidić je nebrojeno puta vređao Karleušu, a jednom prilikom joj je poručio i da ima „kokošji mozak“.

Međutim, poslednjih godina stvari su se promenile. Prvo je prekinuto višedecenijsko prijateljstvo Mire i Cece, a pre nekoliko godina i Cece i Saše. Škorićeva se ubrzo sprijateljila sa Karleušom i javno je hvalila, mada ni Cecu nije napadala, dok je Vidić od nekadašnjeg veličanja Ražnatovićeve, došao do toga da je počeo da je vređa, koristeći iste izraze kao i Karleuša. Sa druge strane, Ceca je samo prokomentarisala da „ne želi da komentariše čoveka s kojim se družila 18 godina“, te da „on govori isključivo o sebi“ kada je napada.

Saša Vidić

Saša Vidić Foto: E-Stock/Časlav VukojičićDara Bubamara je u ovom slučaju pravi primer „preletača“. Naime, ona se prvo družila sa Karleušom, pa su se posvađale, onda je prešla na Cecinu stranu, da bi se onda pomirila s Karleušom, a poslednja vest je da je opet u „taboru“ Ražnatovićeve. Ponosno se i fotografisala sa Cecom, a onda je usledio „blok“ od Karleuše na Instagramu, te nema naznaka da bi ubrzo mogle da se pomire.

„Svako ko se uhvati Cece Ražnatović završiće kao Ana Nikolić! Tako da – Daro, pazi se!“, prokomentarisala je Karleuša u svom stilu druženje bivše drugarice sa svojom arhirivalkom.

Dara Bubamara Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Goga Sekulić se 2019. pomirila sa Jelenom Karleušom, nakon 15 godina, a pop zvezda je koleginici čak poslala i skupocen poklon – čizme i cipele – koji joj je stigao na adresu u Švajcarsku.

„Kažu da veliki ljudi praštaju, ali ne zaboravljaju. Tako i ja. Iako se ne družimo, ona je u pravu za sve što kaže“, počela je Goga koja je na pitanje ‘Kakav je Jelena čovek?’ odgovorila rečima:

„Previše je direktna, a ja to cenim.“

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Iako je godinama bila bliska sa Cecom prijateljstvo je puklo, pa je Goga prestala i da joj ide na slavu i proslave, na kojima je bila redovan gost. Razlog za zahlađenje odnosa navodno je bilo to što Ceca nije došla na Gogino venčanje sa sada pokojnim Igorom Ramovićem, a i posle toga ju je ignorisala, iako je Sekulićeva godinama bila uz nju.

Milica Pavlović je oduvek na Karleušinoj strani, međusobno se podržavaju i na mrežama, a zajedno i nastupaju. Zanimljivo je i da je Pavlovićeva nedavno postala veganka, verovatno pod Jeleninim uticajem.

Milica Pavlović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

I Ana Nikolić se pokazala kao „preletačica“. Ona se prvo družila sa Cecom, pa sa Jelenom, a poslednjih godina je opet u ljubavi sa Ražnatovićevom. U međuvremenu se više puta sukobila sa Karleušom, a jedan od najpoznatijih je kada je Nikolićeva objavila video na kojem je napisala „Viva la njiva“, jasno aludirajući na Jelenin koncert pod nazivom „Viva la Diva“.

Ana Nikolić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Aca Lukas je oduvek bio blizak sa Cecom, ali je jedno vreme uspešno balansirao između nje i Jelene. To nije dugo potrajalo, te se ovih dana često sukobljava sa Jelenom.

„Kada je Vranješu slala gole slike ja sam stao na njenu stranu, jedini sam je branio. I sada ona ponovo na mene. E sada ću, gospođo, ja da ti pokažem koliko je sati. Tako ću da joj se us***m u život da neće znati gdje je levo. Dobiće šta je zaslužila. I da se na tom dečku (Ognjenu Vranješu, op.a.), na kraju krajeva, izvinim što sam ja napao njega telefonom“, poručio je Lukas pre nekoliko meseci, u jeku svađe sa Jelenom.

Aca Lukas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na estradi, ipak, postoje dva primera koji dokazuju da je moguće balansirati između Karleuše i Ccee. U pitanju su, naravno, Marija Šerifović i Marina Tucaković.

Foto: Nova.rs

Marina je oduvek bila neutralna i do svoje prerane smrti ostala je bliska sa obema. Marija se zbližila sa obema u „Zvezdama Granda“, te je u dobrim odnosima sa obe pevačice i danas.