in

Prva reakcija kraljevske porodice na kontroverzne memoare, pa ovo je presedan!!

Prva reakcija kraljevske porodice na kontroverzne memoare, pa ovo je presedan!!

Memoari britanskog princa Harija, “Spare” (Rezervni), izazvali su tektonske potrese u Britaniji, ali i reakcije u čitavom svetu zbog informacija o kraljevskoj porodici koje je on izneo u knjizi, a sada neimenovani izvor s Dvora tvrdi da ukoliko kraljević i njegova supruga Megan Markl nastave s blaćenjem familije, to bi moglo da da znači samo jedno – zabranu da se njih dvoje pojave na ovogodišnjem krunisanju kralja Čarlsa III. 

Navodno su mnogi članovi porodice, među kojima su i princ Edvard i princeza Ana, već istakli kako ne žele u okruženju vojvodu i vojvotkinju od Saseksa koji bi bilo koji razgovor u krugu članova porodice mogli da iskoriste za neku svoju potencijalnu buduću knjigu.  

Detalji ceremonije koja bi trebalo da bude održana za 16 nedelja, još nisu poznati, kao ni sposak gostiju koji će prisustvovati. Međutim, britanski mediji očekuju da bi nakon onog što su Hari i Megan izneli u javnost i način na koji su kritikovali kralja Engleske svakako logičan sled stvari bio da oni ne dođu u Londonu u maju ove godine. 

Tanjug/AP

Dolazak Harija i Megan na krunisanje kralja Čarlsa je pod znakom pitanja, tvrde britanski mediji 

Međutim, treba imati u vidu da je Hari više puta tvrdio da bi želeo da održi koliko-toliko bliske veze s porodicom, ali memoari nastavljaju da intrigiraju javnost. Kralj Čarls lično je dostojanstveno ćutao sve vreme, a ovih dana je viđen za volanom svog automobila u blizini Birkala u Aberdinširu. To je prvi put da je kralj viđen nakon što je Hari i u nekolicini amerčkih emisija promovisao svoju kontroverznu autobiografiju. 

Inače, kralj Čarls i Kamila su stigli u svoj “bračni dom” u Škotskoj prošle nedelje na zasluženi odmor. Birkhal je mesto gde su se njih dvoje verili i gde su 2005. godine bili na medenom mesecu. Kralj je ranije govorio ranije da ga boravak na tom imanju veoma smiruje .

Podsetimo, Hari je u jednom od poslednjih gostovanja na američkim televizijama otkiro kako su on i Megan bili primorani da pobegnu iz matične zemlje Britanije u Kaliforniju “zbog zlostavljanja i uznemiravanja”. On je dodao kako je život u Kaliforniji prelep i da je Amerika generalno lepa za život. 

Tanjug/AP

Kraljevska porodica se navdno nada da će Hari i Megan ljubazno obrazložiti svoj nedolazak na krunisanje

U razgovoru sa voditeljem Vesti u 10 na ITV sa Tomom Bredbijem Hari je rekao navodno da je čak otvoren za pomirenje i povratak delimičnoj kraljevskoj ulozi, ali pod uslovom da dođe do “iskrenih razgovora s porodicom”. Međutim, mnogi su to shvatili kao ironiju s obzirom na to da je Hari mnogo toga privatnog već otkrio javnosti i nije se ustezao da žestoko udari na porodicu. 

S druge strane, malo je izvesno da će kraljevska porodica komentarisati bilo koju optužbu na njihov račun, dok bi privatni razgovori mogu biti održani van stola za visokorangirane članove porodice jer navodno mnogi strahuju da bi Hari to mogao da iskoristi protiv njih u budućnosti.

– Ipak, verovatno je da bi ga zabrana dolaska na krunisanje žestoko pogodila jer bi svakako predstavljala presedan u istoriji – navodi se u komentarima na portalu britanskog Sana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: