in

Presele im pare: Pevači na slavljima pljačkani, dobijali batine, bežali od metaka

Presele im pare: Pevači na slavljima pljačkani, dobijali batine, bežali od metaka

Pevač Jovan Joca Stefanović doživeo je neprijatnost u subotu uveče, kada ga je ošamario bivši direktor Elektroprivrede Srbije, Milorad Grčić.

Ova vest odjeknula je u domaćim medijima, a pevači su i ranije delili sa javnošću situacije sa privatnih proslava i tezgi, od kojih su neke bile vrlo opasne, a bilo je i onih smešnih.

Kako je pisao Kurir, incident koji je doživeo Joca Stefanović dogodio se u u Obrenovcu na jednom privatnom veselju, gde je Joca imao angažman. Grčić je, navodi sagovornik Kurira, bio u alkoholisanom stanju i iznervirao se što Stefanović nije mogao da mu ispuni muzičku želju. Tad je ustao i udario pevača, a ovaj je odlučio da mu ne ostane dužan.

„Desilo se to da sam radio 18. rođendan, sve je bilo super, veselo. Domaćin me zamolio da ispoštujem njegove prijatelje i došao sam do stola gde su oni bili. Taj čovek je odmah bio neprijatan. Ja nisam znao ni ko je, niti me to zanima, jer ja kad radim, nikad ne pitam ko je i šta je, već ispoštujem svakog maksimalno. Pitao sam čoveka koju pesmu želi, a on mi je onako drsko rekao: ‘Stoj tu!’ Rekao sam: ‘Dobro, stojim. Kažite koju pesmu hoćete’, a on je odgovorio: ‘Reći ću ti ja.’ Od starta je bio drzak i bezobrazan“, navodi pevač i dodaje:

„Zatražio mi je neku pesmu, ja sam rekao da ne znam baš tu i može li neka druga, a on je rekao da mora ta. Ponovio sam mu da ne znam tu pesmu, a on mi je na to rekao: ‘Ako je ne znaš, teraj se u pi*ku materinu!’ Rekao sam mu ‘važi, okej’ i otišao. On je potom ustao i krenuo za mnom. Video sam da mi prilazi, ali ostao sam miran. Tad mi je rekao: ‘Majmune, je*aću ti mater’ i udario me, a ja sam ga onako refleksno udario pesnicom u glavu. Vratio sam mu udarac! I tu se već rulja stvorila. Izašao sam napolje, a posle su mi se izvinjavali ljudi koji su organizovali proslavu. Od drugih sam čuo da je taj čovek incidentan“.

Foto: Milos Tesic/ATAImages, E-Stock/Caslav Vukojicic

I ranije su se pevačima dešavala neprijatnosti, a jedna od najvećih je ona koja se dogodila Džeju, Šabanu Šauliću i Đaniju, a bilo je i još mnogo poznatih sa srpske estradne scene. Naime, u pitanju je bila jedna romska svadba u Parizu. Usred slavlja u salu je upala grupa maskiranih i naoružanih razbojnika i opljačkala domaćina i goste

Prema rečima očevidaca, sve je ličilo na scenu iz dobrog kriminalističkog filma. Tu su, pored gore pomenutih, bili i Snežana Đurišić, Aica Milenković, Sanja Maletić i članovi orkestra.

„Bili smo Džej, Šaban i ja i još nekolicina kolega. Bila je bežanija ispod stola, prvi Džej i ja onako mali. Ušlo njih troje, pripucali, odradili pljačku i to je to. Ali uzeli nas da pljačkaju, što mangupi nisu banku pljačkali? Nije mi bilo svejedno kad su se pojavili maskirani i naoružani“, ispričao je Đani svojevremeno, a taj trenutak je i pokojni Džej opisao.

„U trenutku kada su upali ja sam pevao. Rekao sam momcima iz benda: ‘Skinite satove sa ruke, ovo je pljačka’. Posle toga sam pobegao pod sto, tako da sam od svih najmanje video šta se dešavalo. Niko me nije maltretirao, ali nije bilo prijatno. Sve u svemu, dobro smo prošli. Moglo je da bude mnogo gore. Meni su se takve stvari dešavale i ranije, ali za svaki slučaj uvek pobegnem pod sto“, ispričao je Džej Ramadanovski.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Đani je svojevremeno otkrio tajnu sa svadbe u Berlinu, koja je otkazana zbog krajnje bizarne situacije.

„Sećam se da su u jednom trenutku gosti počeli da se komešaju, došaptavaju. Ispostavilo se da mlada nije nevina. Kad je otac počeo da je bije, uzviknula je: ‘Pa, ti si prvi spavao sa mnom!’. Svadba je odmah prekinuta“, prisetio se on.

I Goca Božinovska doživela je jezivu situaciju tokom jedne tezge.

„To je bilo baš davno u Bosni, neki vašar je bio. Krenula sam da pevam i jedan od gostiju je počeo da se mota oko mene. Meni kaže gazda da ga pustim jer je popio, a i opasan je tip. Ja sam bila mlada, a on je došao kod mene i počeo: ‘Ja bih tebi ovo, ja bih tebi ono’“, počela je priču Goca, pa dodala:

„Ja udarim čoveka toliko jako mikrofonom da njemu krene krv i onda je on krenuo na mene. Ceo šator je skočio na njega.“

Goca Božinovska Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Crnogorski pevač i tekstopisac Danijel Alibabić imao je posebnu vrstu neprijatnosti. Naime, on je nastupao na jednoj svadbi koja je bila na Slovenskoj plaži u Budvi, kada ga je napao pijani gost.

„Okrenuo sam se ka njemu, misleći da želi da naruči pesmu. U tom trenutku ugrizao me je za uvo i snažno udario šakom u lice. Počela je da mi lije krv i video sam da mi nedostaje parče uva“, ispričao je kasnije on. Alibabića su, u opštoj pometnji, od podivljalog napadača odbranili ostali gosti, a potom je prevezen u budvansku Hitnu pomoć, odakle je prebačen u podgorički Urgentni centar na ušivanje.

Danijel Alibabić Foto: Andreja Damnjanović

Radi Manojlović je jedan gost na svadbi pokušao da da bakšiš ali na veoma primitivan način. Naručio je pesmu i krenuo da joj stavi 200 evra u grudi, ali su pevačicine kolege odmah prišle i opomenuli ga, a Radi nije bili nimalo prijatno.

Pevačica Barbara Bobak, bivša devojka Darka Lazića, nedavno je otkrila kakav je skandal doživela na nastupu i da je jednog pijanog gosta napala i fizički.

„Pijani gost je prišao, mislila sam da će tražiti pesmu, međutim, on me je zgrabio rukama, a potom počeo da maltretira i mene i koleginicu. Tada mi je pao mrak na oči, rukama sam ga dohvatila za facu i odgurnula iz sve snage. Ubrzo je izbačen sa svadbe“, ispričala je ona.

Pevač Ljuba Aličić šokirao je kada je opisao incident sa jednog slavlja na kojem je deblji kraj izvukla njegova koleginica Verica Šerifović.

“Moglo je jednom da se desi da fasujem, ali sam izbegao. Nisu mene gađali, nego nekog tamo, a ono samo proletelo pored mene. Sećam se da su jednom Vericu Šerifović pogodili pikslom u lice. Baš joj je bilo oteklo”, rekao je Ljuba u jednoj emisiji, te opisao iskustvo sa romske svadbe:

“Moja prva romska svadba je bila u Italiji u Milanu. Bilo je to pre 35 godina. Bilo je tu svašta, a ja sam bio jedina zvezda tamo. Jednom smo radili svadbu kad usred veselja sazna se da mlada nije nevina. Odjednom počnu da sevaju noževi i viljuške. Svi osakaćeni i fajront. Ja gledam mladoženju, a on sedi i razbija pivske flaše.“

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nada Topčagić je jednom prilikom otkrila da su je na jednoj proslavi terali da ljušti paprike.

Folkerka Jana Todorović i njen pokojni kolega Šaban Šaulić prisustvovali su užasnoj sceni na tezgi, kada je otac tukao ćerku.

„Gazda tog veselja se toliko napio da je tražio da mu samo Šaban i ja stojimo pored stola i da mu pevamo, i to jednu pesmu ‘Milicu Stojan voleo’. Dok mu je Šaban pevao to, on je na naše oči počeo tako da tuče svoju ćerku od nekih 17, 18 godina. Na kraju je tu došla i policija da interveniše, a najstrašnije je bilo kada je u jednom trenutku, od siline udarca, suza od te devojke završila Šabanu na licu. Kasnije mi je rekao da se osećao kao da je to Ilidina ili Sanelina suza“, izjavila je jednom prilikom Jana.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koji su imali samo jedan hit