in

Premunio glumac Kenet Mičel

Kenet Mičel, Foto: Profimedia

Glumac iz Zvezdanih staza Kenet Mičel preminuo je u 49. godini posle petogodišnje borbe sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), potvrdila je njegova porodica.

– Pet i po godina, Ken se suočavao sa nizom strašnih izazova ALS-a. I na pravi Kenov način, uspeo je da se uzdigne sa gracioznošću i posvećenošću, da živi punim i radosnim životom u svakom trenutku. Živeo je po principima da je svaki dan poklon i da nikada ne šetamo sami – navela je njegova porodica na Instagramu.

Mičel je javno objavio da mu je dijagnostikovan ALS (amiotrofična lateralna skleroza), takođe poznata kao Lu Gerigova bolest, 2020. u intervjuu za People. „U trenutku kada su nam rekli da je [ALS], bilo je kao da sam u svom filmu“, rekao je Mičel. „Tako je izgledalo, kao da gledam tu scenu u kojoj se nekome govori da ima neizlečivu bolest. To je bila samo potpuna neverica, šok.”

Mičel je igrao Klingonce Kol, Kol-Ša i Tenavik, kao i Aurelija, u Zvezdanim stazama: Otkriće.

Takođe je poznat po ulogama u ostvarenjima Jeriho i Kapetan Marvel, The Astronaut Wives Club, Switched at Birth, kao i Code Black, CSI: Cyber, NCIS između ostalih.

Iza njega su ostala supruga Suzan Mej Prat i njihovo dvoje dece, Lajla i Kalum.

Bonus video:


08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Kurir/T.J. Prenela: I.R. )