in

Preminula Dženis Berdžes

Dženis Berdžes, Foto: Printskrin: Youtube/Julian Rad

Svet animacije i dečije televizije je u žalosti nakon što se pročula vest da je kreatorka “The Backiardigansa”, Dženis Berdžes, preminula u 72. godini.

Tačan uzrok smrti još uvek nije saopšten, a tužnu vest potvrdio je njen kolega, pisac Frakasvel Hajmen.

Objavio je fotografiju na kojoj Dženis uživa na plaži i opisao trenutak kada je prvi put sreo, ranih devedesetih.

– Upoznao sam Dženis Berdžes na početku svoje karijere kada sam bio glavni pisac na “Ostrvu Gulah Gula”, ona je bila dodeljena da bude naš izvršni direktor zadužen za produkciju. Dženis je ušla sa svojom oštroumnom duhovitošću, ogrnuta Hermes šalom i cigaretom. Umesto nadređenog, postala mi je prijatelj. Prepoznala je magiju u meni pre mene samog i pobrinula se da budem razmatran za mnoge emisije, uključujući Malog Bila i Tanju – napisao je Hajmen, prenosi “Daily Mail”.

Dženis je kreirala The Backiardigans i vodila bezbroj drugih emisija za Nickelodeon, Sesame Vorkshop, Dizni i Apple TV.

Burdžes je rođena u Pitsburgu, a diplomirala je na Univerzitetu Brandeis 1973. godine, i završila sa diplomom iz istorije umetnosti.

Pridružila se Nickelodeonu kao izvršna direktorka zadužena za produkciju na Nickelodeonovom kanalu Nick Jr.

Bila je nadređena za hit emisije kao što su Blue’s Clues, Allegra’s Vindov i Gullah Gullah Island, pre nego što se okrenula kreativnoj strani poslovanja.

Bonus video:


01:43

ČITALE HOROR PRIČE, PA IZBOLE DRUGARICU NOŽEM! Stručnjaci iznose uzroke ZLOČINA KOD MLADIH: Par iz NS se nije ubio zbog KULTA?!

(Espreso/Telegraf/M.Ć)