in

Poznate Srpkinje koje su rekle “ne” braku i to ih nije sprečilo da budu voljene

Koje poznate žene iz Srbije govore u prilog tome da karijera, deca bez braka ili veza vez papira, mogu biti dovoljan izvor sreće? One su tu da nas nauče da predrasude postoje da bismo ih razbijali.

Mirjana Karanović

Mirjana Karanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poznata glumica već tri decenije važi za jednu od naših najboljih i najtalentovanijih, kako na filmu tako i na daskama koje život znače. Njen poslovni život i široka paleta najraznovrsnijih uloga, u kojima nikog sem nje ne bismo mogli da zamislimo, dobro su poznati široj javnosti. Ipak, privatni život poznata glumica je do danas zadržala za sebe. Poznato je da se nikad nije udavala, a ona je i objasnila zašto.

„Ne razmišljam o tome više. Nije se desilo. Po tom pitanju sam veoma konzervativna. Ne bih mogla da odgajam decu bez oca, a nisam baš imala sreće s muškarcima u životu. Ja jesam jaka, za sebe, ali za porodicu bi mi bila potrebna i snaga mog partnera. Nisam imala sreće da ga sretnem“, rekla je Mirjana Karanović jednom za Blic Puls.

Iako se o njenim ljubavima malo zna, o jednoj je otvoreno govorila. Reč je o 20 godina mlađem bosanskom glumcu Erminu Bravu, koji je ostao jedna od njenih najvećih ljubavi. Njih dvoje su se upoznali dok su radili na predstavi „Noževi u kokošima“, u kojoj su imali zajedničku intimnu scenu.

„Radi se o vođenju ljubavi na pozornici. Na bini je zemlja, mi bez odeće i nemamo nikakvu zaštitu od prljavštine, a sled događaja prouzrokuje naša velika strast. U tako napornoj postavci, za glumicu je neophodno da ima partnera na koga se može osloniti, i biti potpuno sigurna da će je pridržati kad treba, a da pri tom ne razmišlja o tome da su bez garderobe. Sve je to Ermin izneo tako da nisam imala nikakvih problema, tako je zadobio moje poverenje. On je jedan od najboljih partnera koje sam ikada imala“, rekla je svojevremeno Mirjana Karanović.

Iako su se razdvojili Mirjana je više puta isticala da Ermin Bravo je nešto najbolje što joj se dogodilo, kao i da joj je veoma važan u životu, a kako mediji navode, njih dvoje su i nakon rastanka ostali dobri prijatelji.

Duška Jovanić

Duška Jovanić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedna od naših najpoznatijih novinarki, koje je svoje talente iskazala i kroz voditeljstvo i modu, zauzima mesto jedne od najuspešnijih Srpkinja već nekoliko decenija. Mada njenu karijeru krase mnogobrojni intervjui, Duška je uvek štedela reči o svom privatnom životu. Iako je od prvog dana važila za jednu od najlepših poznatih ličnosti, za kojom su žudeli mnogi, Duška se nije vezala za jednog muškarca do kraja života. Ipak, mediji su ne tako davno saznali za njenu vezu sa kolegom, Milomirem Marićem.

Ljubav među njima se rodila dok su zajedno radili prestižni časopis „Duga“, a o vezi nikada nisu puno govorili. Ipak, Milomir je kada su ga pitali za Dušku rekao:

„Krenuli smo na nekom traktoru, zajedno sa žeteocima, iz San Marina. Umberto je živeo u selu Monte Čerinjone, u nekoj bivšoj kasarni gde je smestio svoje knjige. Imao je fantastičnu biblioteku. Ja sam želeo da, otprilike, imam takvu biblioteku, kao on. Trebalo mi je nekoliko decenija da to i ostvarim“, ispričao je i u šali dodao: „Moje žene su uvek bile ljubomorne na te knjige, nikad jedne na druge“.

Što se tiče majčinstva, Duška je, inspirisana ispovešću Dženifer Eniston, i sama progovorila o osudama na račun žena koje nisu rađale.

„Bilo je kao da imam neku stravičnu manu, a da me niko nije pitao da li sam želela ili nisam. To je osuda. Unapred ste osuđeni zbog toga. Imamo jako pogrešan, neprijatan izraz“, rekla je ona u Blic žena studiju.

Tanja Bošković

Tanja Bošković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pored bogate glumačke karijere, aplauza koji su trajali i po 20 minuta i titule jedne od najfatalnijih domaćih glumica, Tanja Bošković tvrdi da nikada nije imala sreće u ljubavi. Ali stvari ipak ne stoje tako.

„Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života“, rekla je ona jednom prilikom.

„Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela“, priznaje ona.

Ipak, poznata glumica je imala jednu veliku ljubav. Ona je ušla u brak sa rediteljem Dejanom Karaklajićem, sa kojim ima dvoje dece, ćerku Lanu i sina Dorđa, ali se par na kraju ipak rastao.

Vesna Radusinović

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Novinarka koja je već dugi niz godina u vezi sa Milomirem Marićem, ima i jedan brak iza sebe. Ona se udala za Dževdeta Tuzlića, filmskog kritičara iz Sarajeva, sa kojim je dobila sina Vedrana, ali par se brzo rastao.

Vesnu i Milomira je spojila sudbina, a kako on kaže, to je priča za novine. Nakon što su se na kratko sreli u Podgorici dok je Vesna izlazila ig gimnazije, putevi su im se razdvojili, da bi se opet sreli kao kolege u „Profilu“. Milomir je shvatio to tek nakon dve godine.

Vesna je o njihovoj vezi jednom prilikom rekla: „Nikada se nije trudio da me osvaja, bar ne na onaj uobičajeni način koji podrazumeva udvaranje, cveće i poklone, jer oboje znamo da bi to bila propast. Ne hajem mnogo za manifestne izlive ljubavi i da svi treba da vide koliko me voli. Osvajao me je, pre svega, svojom drskošću, cinizmom i humorom. Ali ono što je tako čvrsto vezalo Marića i mene jeste njegova ljubav sa Vedranom.“

Danica Maksimović

Danica Maksimovic
Danica Maksimović Foto:Nemanja Jovanović

Poznata glumica već 40 godina voli Todora Lolića, sa kojim ima sina Miloša. Ipak, glumica i reditelj su dokaz da papir nije garancija za sreću, a ona je više puta naglasila da nema nameru da ikada stane pred oltar.

Ipak, Danica je otkrila tajnu skladne veze.

„Verujem da vam je teško da to shvatite, kad danas svi žive neke instant živote i virtuelnu stvarnost. Pogledi, dodiri, leptirići u stomaku, sve ono što čini ljubav potpunom, toga je, naprosto, sve manje. Ipak, ako je ljubav prava, sigurno će trajati“, ispričala je Danica u jednom intervjuu za Story pre nekoliko godina.

A onda je dodala: „Važno je da je partner uz vas i u sreći, kao što je i u najtežim trenucima, u smrti, kada se rastajete od najvoljenijih. Bitno je i davanje. Ništa ne možete da dobijete ako nećete dati, a pre svega ljubav, razumevanje, spokoj. Nema ništa lepše od toga ako možete da pružite spokoj partneru pored vas. Sve to ja sam pronašla u mom Todetu i zato toliko dugo trajemo.“

Olivera Kovačević

Olivera Kovačević; Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Olivera Kovačević; Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Iako nije sigurno da li se poznata voditeljka udala za političara Borka Stefanovića, njih dvoje već dugi niz godina predstavljaju jedan od skladnih parova, koji nikada javno ne govori o svojoj ljubavi.

Svega par puta za sve godine koliko su zajedno Olivera i Borko uslikani su jedno pored drugog, ali to nikako ne govori protiv njihove zajedničke sreće.

„Ljubav je važna da bi čovek osetio da je živ. Ljubav vas najlakše kroz život nosi. Zahvaljujući njoj možete da savladate prepreke koje inače ne biste mogli. Značajna je zbog toga što je slobodna volja. Ništa vas ne može naterati na ljubav. Okolnosti vas mogu naterati na udaju, na zločin, Bog vam može uraditi sve, ali ne može vas naterati da volite“, rekla je Olivera Kovačević.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram