in

Posvetio joj reči koje teraju na suze! “Sve žene žele muža kao što je Nole!”

Posvetio joj reči koje teraju na suze! “Sve žene žele muža kao što je Nole!”

Pre deset godina, 10. jula 2014. godine, na ostrvu Sveti Stefan, Novak Đoković i Jelena Ristić izgovorili su sudbonosno “da” i započeli svoje zajedničko putovanje kroz život. Njihova priča je inspiracija i primer prave ljubavi i posvećenosti, kako u privatnom tako i u profesionalnom svetu. Svake godine radujemo se njihovim međusobnim čestitkama za godišnjicu koje nam uvek pruže uvid u njihov inače vrlo privatan život, kao i povratak u njihovu mladost.

10 godina braka i 19 godina zajedničkog odrastanja

Novak i Jelena Đoković upoznali su se tokom srednje škole u Beogradu. Oni su bili zajedno u istoj školi i njihova veza je počela kao prijateljstvo koje je vremenom preraslo u romantičnu. Jelena je bila Novakova prva ljubav i njihova veza je izdržala test vremena.

Jelena je čak 2022. godine objavila čestitku za godišnjicu braka i napisala: “Osam godina braka i 17 godina zajedničkog odrastanja. Tinejdžeri”.

Tokom godina, Novak i Jelena su zajedno prošli kroz mnoge profesionalne i lične izazove. Jelena je pružila ogromnu podršku Novaku dok je njegova karijera u tenisu počela da uzima maha, što je uključivalo njegove prve velike uspehe i osvajanje Grand Slam titula.

Novak Đoković je zaprosio Jelenu Ristić u decembru 2013. godine tokom romantičnog putovanja u Pariz. Njihovo venčanje je održano 10. jula 2014. godine u Beogradu, u prisustvu bliskih članova porodice i prijatelja.

Jean Catuffe / KCS Presse / Profimedia

Novak i Jelena pre 16 godina

Novak i Jelena su roditelji dvoje dece. Sin Stefan Đoković rođen je 21. oktobra 2014. godine, a ćerka Tara Đoković rođena je 7. septembra 2017. godine. Jelena je aktivna u humanitarnom radu i značajno doprinosi kroz Novak Đoković Fondaciju koja se bavi obrazovanjem i podrškom deci iz ugroženih sredina.

Inspiracija su jedno drugom

Novak i Jelena su poznati po svom humanitarnom angažmanu. Novak Đoković Fondacija, koju su zajedno podržali, usmerena je na poboljšanje obrazovnih uslova za decu i podršku deci u potrebi širom sveta. Njihova posvećenost ovim projektima je značajna i cenjena.

Novak i Jelena Đoković slave svoju ljubav i posvećenost koja traje kroz svih ovih 10 godina. Njihova priča je primer dugogodišnjeg partnerstva i međusobne podrške. Novak Đoković je jednom rekao:

– Porodica je za mene najvažnija stvar u životu. Uvek sam verovao da, ako imaš podršku svojih najbližih i najdražih, možeš da postigneš sve što poželiš, a evo kakav video i nežne reči joj je uputio danas.

Naravno, na mrežama je nastao lom – sve žene su poželele muža kao Novaka. 

– Blago Jeleni, bravo, čestitam vam!

– Ko bi stajao uz njega tako kao ona? Niko!

– Ah, želim i ja muža kao što je Nole, bili su samo neki od komentara. 

 

BONUS VIDEO: Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /