in

Pop pevač rešio da se izbori za prava kolega u rodnoj Crnoj Gori: Evo šta će preduzeti

Pop pevač rešio da se izbori za prava kolega u rodnoj Crnoj Gori: Evo šta će preduzeti

Pop pevač Danijel Alibabić pored primarnog poziva pevanja, od septembra 2021. godine obavlja funkciju predsednika Udruženja estradnih umetnika Crne Gore.

Šira javnost saznala je za to kada se kao predsednik tog udruženja obratio javnosti povodom gubitka narodnog pevača Zorana Kalezića. Tada je i pokrenuto pitanje u kakvom su statusu estradni umetnici u Crnoj Gori.

„Ozbiljan i zanimljiv zadatak je ispred mene. Zanimljv sa strane jer zaista imam viziju kako i na koji način mogu da doprinesem da status svih izvođača u Crnoj Gori bude ostvaren. Naša profesija kao da ne postoji, jer nigde nismo zavedeni, ali takva je politička situacija da to nije prioritet, no nadam se da će za vreme mog mandata i dovesti to u red“, otkriva pevač koji se osvrnuo i na nedavni odlazak poznatog pevača Zorana Kalezića.

„Očekuje se mnogo jer znate kako se komentariše, došao je neko ko je mlad, a pored tih stvari, moram da istaknem da je odluka bila jednoglasna, moram opravdati to sve. Imam veliku podršku starijih kolega i to mi veoma znači. Samim tim daću sve od sebe da se regulišu stvari oko pravnih pitanja pa i da na kraju odu u penziju kako i zaslužuju. Imamo primer Zorana Kalezića, koji nas je prerano napustio, a nije dobio staus koji mu pripada i koji je zaslužio“, zaključio je pevač.

Inače, pored brojnih birokratskih pitanja i stvari koje rešava u svojoj rodnoj Crnoj Gori, Danijel ovih dana boravi u srpskoj prestonici gde promoviše novu pesmu za
koju kaže da je apsolutno novi muzički izazov za njega.

„Od 2004 godine profesionalno se bavim muzikom. Za svo to vreme, rad na ovoj pesmi ostaće upečatljiv. Veoma je zanimljiv rad u studiju za pesmu ‘Soba bez zavijesa’. Sećam se da mi je autor Albino kada sam snimao, ušao u gluvu sobu i rekao da malo više ne izgovaram toliko tačno svako slovo. To snimanje trajalo je četiri sata, koliko mi je trebalo da uplivam u novi muzički izraz“, rekao je pevač.

BONUS VIDEO:  Intervju Danijela Alibabica na snimanju spota