in

Poništiti izbor kandidata za Beoviziju

Poništiti izbor kandidata za Beoviziju

Na ovogodišnji konkurs za izbor našeg predstavnika na muzičkom takmičenju “Pesma Evrovizije” prijavio se veliki broj takmičara, između ostalih i nova muzička grupa “Pilići u Fići”, poznatiji u javnosti kao PUF, prepoznatljivi po svom političkom aktivizmu i satiričnom delovanju.

Prošle nedelje je izašao takozvani „lažni spisak“ gde nije bilo njihove muzičke numere, pa su muzičari otvoreno počeli da sumnjaju da neće proći konkurs zbog opozicionog delovanja, čak su, kako tvrde, imali proverene informacije da su skinuti sa spiska.

Tokom današnjeg dana članovi grupe PUF bili su svedoci novih kontraverzi vezanih za predstavnike koji su prošli na konkursu, između ostalog i Branka Klanščeka predsednika UO RTS. Na spisku su se našla i druga imea koja imaju direktne ili indirektne veze sa RTS-om poput sina Mikice Antonića, muzičkog urednika PGP-a.

Ovo nije prvi put da se oko „Beovizije” diže prašina u javnosti.

I prethodnih godina učesnici, ili oni koji nisu uspeli da se plasiraju, otvoreno su govorili da je festival namešten, da je prisutno lobiranje. Ove godine je to više nego očigledno i providno, kako tvrde muzičari grupe PUF.

„Čak se i ne krije. Ako RTS ima ekskluzivno pravo da odabere svoje favorite, čemu onda organizovanje konkursa, ako na njemu prolaze oni koji su u bliskim rodjačkim, političkim, prijateljskim vezama sa pojedincima iz RTS i SNSa“, kažu muzičari i dodaju:

„Najmanje što u ovom momentu može da se uradi jeste da RTS poništi konkurs i iskompromitovani izbor učesnika za Beoviziju. Mi kao PUF obavestićemo javnost narednih dana o daljim koracima koje ćemo preduzeti po ovom pitanju kako bi se ova skandalozna predstava potpuno obesmislila.“

BONUS VIDEO: Olivera Kovačević: Mi moramo prema svima da budemo ravnopravni