in

Polagale su prijemni ispit na jednom fakultetu, evo kako su prošle

Polagale su prijemni ispit na jednom fakultetu, evo kako su prošle

Mnogi poznti nisu oduvek znali čime žele da se bave, a često i govore o tome koje su želje i snove o budućnosti imali kada su bili mlađi.

Tako su i Goca Tržan i Nataša Bekvalac želele da se bave jednom drugom umetnošću, a ne muzikom.

U pitanju je gluma.

Goca Tržan govorila je o tome da je u mladosti volela glumu, a jednom prilikom je ispričala i kako je izgledao njen prijemni ispit.

„Posle srednje škole pokušala sam da upišem glumu. Pevanje i gluma su veoma sličan posao. Međutim, gluma je još surovija prema ženama. Srećom, nisam upisala Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Ništa glumački svet nije izgubio. Muzika mi daje mogućnost da glumatam. Spojila sam lepo i korisno. A prijemni? Od 600 kandidata, bila sam izabrana među 15 najboljih, međutim, na klasu su primili samo njih šestoro. Među njima su bili Miloš Timotijević i Ivan Tomić“, prisetila se Goca, pa je dodala:

„Na prijemnom sam imitirala Madonu, moju profesorku operskog pevanja i Zoricu Brunclik. Nije mi Zorica došla glave, čak je ta imitacija komisiji bila simpatična. Bilo mi je krivo što nisam primljena, ali nisam sve to doživela kao tragediju. Odmah sam položila prijemni na Poljoprivrednom fakultetu na odseku za stočarstvo i upala na budžet. Prvu godinu sam dala u roku, bez velikog napora. Kad sam počela da slušam drugu godinu, bilo je puno posla za mene u muzici i nisam mogla da izdržim taj tempo“, ispričala je Goca koja je, ipak, u nekoliko navrata pokazala svoj talenat za glumu. Ona se pojavila u serijama kao što su „Selo gori, a baba se češlja“, „Složna braća“, „Pevaj, brate“ i druge.

Njen talenat prvi je primetio glumac i reditelj Radoš Bajić, autor popularne serije „Selo gori, a baba se češlja“, te joj dao uloga koja je bila veoma zapažena. Ona je odigrala Jorgovanku, partnerku popularnog Sina Dragana, koga je glumio Nenad Okanović.

Goca Tržan Foto: Vladislav MitićI Nataša Bekvalac je pokušala da se upiše na Fakultet dramskih umetnosti, ali je odbijena, što joj je veoma teško palo.

„I mama i tata su bili strogi. Moja porodica je konzervativna i ograničavala me je dosta kada je reč o mom temperamentu i prirodi, ali to je porodica koja svoje osnove zasniva na ljubavi. A ni ja nisam mogla da se zaustavim u mojim željama, jer je muzika tinjala iza mene. Međutim, pre nego što sam počela da pevam, pokušala sam da studiram glumu. Ali sam na klasi Petra Banićevića odbijena u drugom krugu“, otkrila je pevačica jednom prilikom.

Ipak, njen talenat nije ostao neprimećen, pa ju je čuveni reditelj Ljubiša Ristić pre nekoliko godina angažovao da igra Dragu Mašin u njegovoj predstavi  „Tajna Crne ruke“ u Srpskom narodnom pozorištu. Mediji su tada pisali da je Nataša glavna zvezda u ovom komadu, ali ona je bila mnogo skromnija u ocenama.

„Ovde postoje samo dve zvezde. Zvezda je Ljubiša Ristić i predstava, a mi smo deo koji čini celinu. Ipak, ne očekujem da će mi ova predstava preokrenuti karijeru u drugom pravcu. Imam lični razlog zbog kog sam ušla. Ovo je za mene nešto intimno. Suočavam se sa svojim strahom. Ljubiša je nanjušio moj strah. Da je trebalo da budem glumica, upisala bih akademiju. Ušla sam u pozorište da bih postala bolji čovek“, rekla je tada za „Kurir“ Bekvalčeva, koja je ovako doživela Dragu Mašin:

„Draga Mašin se nije razlikovala od drugih žena koje su rušile tabue. Nije hodala utabanom stazom koja je bila prihvaćena od većine. Nikada ni sama nisam pripadala većini, na šta sam veoma ponosna. Dragu ćete volite ili mrzite i u predstavi. Kad pomislite na nju, ne možete da ostanete ravnodušni“.

Reditelj Ljubiša Ristić je za Natašu i njenu glumu u pomenutom mjuziklu mao samo reči hvale.

„Nama treba takav profil umetnika koji ima scensko iskustvo, harizmu i odlično peva. Radimo projekat koji se samofinansira, zato nam je potrebna pomoć svačije popularnosti. Nataša je divna, fantastično izgleda, pevačica je, ima publiku, zrači. Ona je prava, videćete! A to što se bune da nije školovana glumica, posle mene će biti“, rekao je Ristić, a novopečenu koleginicu tada je podržao i legendarni glumac Vlasta Velisavljević, koji se posebno osvrnuo na kritike pojedinaca što u predstavi glumi pevačica.

„Pa, zar je ona prva koja igra u pozorištu ili na filmu? Setimo se samo Živana Saramandića koji je u ulozi Sirana de Beržeraka dobijao ovacije na sceni. Bio je briljantan, gledao sam ga. Interesantna su ta imena koja su protiv Nataše, moglo bi se to analizirati. Kažu da nema škole, pa šta? Zar je baš svi glumci imaju? Al’ sam se zauzeo za nju? Šalim se. To zbilja mislim. Malo je kriza u glumačkom svetu, nikome se ne dopušta da zaviri u taj naš svet, a mi glumci se mešamo i u tuđa posla. Nataša je lepa žena, a ove manje lepe su protiv.“

BONUS VIDEO: TOP 10 najsmešnijih izjava Nataše Bekvalac