in

Početkom devedesetih se pričalo da je Ceca Ražnatović napustila roditelje i otišla u Švajcarsku

Početkom devedesetih se pričalo da je Ceca Ražnatović napustila roditelje i otišla u Švajcarsku

Burna mladost.

Život Svetlane Cece Ražnatović godinama je zanimljiva tema medijima.

Od svog pojavljivanja, preko udaje za Željka Ražnatovića Arkana, pa čak i kada je postala baka, Ceca je glavna tema. Zbog svega što se dogodilo, kako u njenoj karijeri, tako i u privatnom životu u poslednjih dvadeset godina, malo ko se seća Cece iz perioda kada se još prezivala Veličković.

List „Sabor“ je 1991. godine objavio članak o Ceci, koja je tada imala 18 godina. Kako su preneli, pevačici je tada menadžer bio otac Slobodan, a njoj je smetalo jer joj se mešao u karijeru.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Zvuči neverovatno, ali je istinito. Iako peva više od tri godine, tek pre nekoliko meseci u Visokom Ceca Veličković je primila na ruke zarađeni honorar. Brojeći 40 milijardi starih dinara prozborila je: ‘Prvi put u životu da izbrojim svoj zarađeni novac i da znam koliki mi je honorar. Ćale o svemu brine. Niko ne zna istinu o mom životu. Moj otac je jako strog. Volim ga, ali ovako više ne može. On i mama mene ne shvataju. Žele da upravljaju mnome kao devojčicom od 10 godina. Punoletna sam devojka, sposobna da organizujem život i karijeru kako meni odgovara’“, piše u tekstu pod naslovom „Jadi Cece Ražnatović: Otac je kriv za sve“, koji je pisao Ekrem Milić.

Samo godinu dana kasnije u „Ekspres politici“ objavljen je tekst pod naslovom „Kude je Ceca“.

„Od prijatelja kod kojih je stanovala u Beogradu odselila se odmah posle Nove godine. Odnosno, nije se odselila, nego je samo odnela stvari i više se nije javljala. Posle svega reklo bi se da je lepoj Ceci udarila slava u glavu. Ili je možda odlučila da ostavi pevanje i da se sasvim posveti filmu, jer kažu da je odlično odigrala Koštanu u Stojčićevom filmu ‘Nečista krv’. Postoji i treća verzija – da se Ceca naprasno zaljubila i da joj je pevanje sada u drugom planu. Priča se da je Ceca napustila roditeljski dom u Žitorađi i da je negde svila ljubavno gnezdo“, piše u ovom tekstu, čiji je autor potpisan kao D. Vesović.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nekoliko meseci kasnije, objavljen je i tekst pod nazivom „Pet meseci od bekstva u Švajcarsku: Ceca se vraća kući?“. Iako su se za kratko vreme pojivila mnoga nova estradna imena, Cecu nisu mogli da zaborave, pa su se pojavljivale različite priče o tome šta radi Cvetak zanovetak.

„Bekstvo u Švajcarsku izbacilo je mladu pevačicu Svetlanu Veličković u red spektakularnih ličnosti. Pet meseci od tog šoka zvuci ‘Volim te’, ‘Babaroga’ i ‘Hej, vršnjaci’ sve manje se čuju. Na radio-talasima aktuelni su sada neki drugi hitovi. Hit pitanje, međutim, i dalje je gde je Ceca i da li će se vratiti. Osamnaestogodišnja pevačica smeštena je u jednom hotelu u Sankt Galenu, radi punom parom, o njenim poslovima sada brinu Eso i Haro Samardžić. Kolege koje je sreću prilikom gostovanja po kafanama vraćaju se s pričama kako je Ceca zaljubljena, presrećna, a istovremeno i s kontratvrdnjama kako je očajna, svesna da je pogrešila i da se kaje. Pominju se čak i fantastične priče da je primorana da peva u kafanama gde je zabranjen ulazak određenim nacijama“, navela je Zorica Konić u istom listu.

Svetlana Ceca Ražnatović sa sestrom Lidijom Ocokoljić Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Ona je u istom tekstu dodala i da nije istina da ne razgovara sa ocem Slobodanom.

„Nesporazum oko odlaska je prevaziđen i ćerka je obećala tati da će ubrzo doći, možda već ovog vikenda“, stoji u tom članku, prenosi „Kurir“.

BONUS VIDEO: Ceca o kandidatima