in

Počeo je Sanremo – izbor italijanskog predstavnika na Evroviziji i Vladimir Zelenski

Počeo je Sanremo – izbor italijanskog predstavnika na Evroviziji i Vladimir Zelenski

Sinoć su se, po 73. put, upalila svetla na bini teatra „Ariston“ u Sanremu, i neće se gasiti narednih pet dana, sve do subote 11. februara, kada se održava finalno veče Festivala italijanske muzike. I ove godine čuveni italijanski festival, čiji pobednik odlazi na takmičenje „Pesme Evrovizije“, donosi brojna uzbuđenja.

Festival italijanske muzike Sanremo koji se održava svake godine u februaru i koji je vremenom dao prostora i važnim društvenim temama, i ove godine je ukazao poverenje Amadeusu kao umetničkom direktoru i voditelju sa kojim će binu deliti poznati italijanski pevač Đani Morandi.

Morandiju i Amadeusu društvo će praviti prve i finalne večeri slavna influenserka Kjara Feranji, te voditeljka Franćeska Fanjani, odbojkašica Paola Egonu i glumica i komičarka Kjara Franćini.

Amadeus, kome je ovo četvrti put da vodi Sanremo, najavio je i mnoga poznata imena poput Ane Okse i Đorđe koje su deo istorije ovog festivala, zatim Kuđini di Kampanja, Paola e Kijara, Al bano, „Maneskin“ i mnoga druga poznata imena, kao i specijalne međunarodne goste poput grupe „Blek ajd piz“ ali bez pevačice Fergi i benda „Depeš mod“ na finalnoj večeri u subotu.

Jedna od tema su i troškovi festivala te „voditeljke zarađuju oko 25,000 evra po večeri“, a „Amadeus 100.000 za jedno veče“, tj. ukupno 500.000 evra.

„Imaćemo 22 starijih izvođača, kao i prošle godine. Povećan je broj takmičara u mlađoj kategoriji, umesto troje, ove godine učestvovaće šest, tako da je ukupan broj pesama koje se takmiče 28“, kaže Amadeus, umetnički direktor i voditelj Sanrema.

Amadeus je prihvatio prisustvo predsednika Ukrajine – Zelenskog.

I dok mnogi smatraju da Ariston ne sme da postane bina političke propagande drugi su opet na strani ukrajinskog predsednika i drago im je što će se obratiti italijanskoj javnosti putem festivala u Sanremu.

Rai je na kraju juče obavestio italijansku javnost da predsednik Ukrajine ipak neće biti prisutan na festivalu putem video-zapisa već preko poruke koju će poslati Italijanima, a koju će pročitati Amadeus.

BONUS VIDEO: Predstavljamo učesnike Pesme Evrovizije 2023: Stefan Shy i Igor Vins