in

Pevač tražio da “2Cellos” više ne izvode njegov hit, pa dobio vulgaran odgovor

Pevač tražio da “2Cellos” više ne izvode njegov hit, pa dobio vulgaran odgovor

Ove tvrdnje su iznenadile mnoge.

Splitski pevač Matko Jelavić proslavio se pesmom „Majko stara“ 1988. godine, kada je debitovao na Splitskom festivalu. Tada je osvojio nagradu publike i priznanje za najboljeg debitanta, a njegova pesma proglašena je najvećim hitom tadašnje Jugoslavije.

Stjepan Hauser, Luka Šilić, 2 Cellos

Ovu njegovu numeru na svojim nastupima često je izvodila i grupa „2Cellos“ koju čine violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Međutim, Jelavić nije bio zadovoljan njihovim izvođenjem ovog hita.

„Dosad su već više od 20 puta izveli ‘Majko stara’ i uvek je na isti način interpretiraju. Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pesama svih vremena. Međutim, to kako oni rade je, blago rečeno, katastrofa. Pa pogledajte i poslušajte taj snimak, na šta vam to liči“, rekao je on za „Slobodnu Dalmaciju“.

„Strane hitove obrade bez greške, a ‘Majko stara’ doslovno izmasakriraju! Osim toga, nikad mi nisu tražili dozvolu za izvedbu, niti sam dobio prihod od tih silnih izvođenja po svetu, ali to je sad manji problem“, dodao je muzičar.

On je naglasio i da će tužiti popularne violončeliste ukoliko još samo jednom izvedu njegovu pesmu.

Naveo je i da je dva puta do sada pisao Stjepanu Hauseru i zamolio ga da prestanu sa izvođenjem ove numere, ali da je od njega dobio „vrlo nepristojan odgovor“.

„Odgovor je bio toliko nepristojan i bezobrazan. Bahato, kao da sam ja nešto njima dužan“, zaključio je Jelavić i rekao da ga je Hauser na kraju blokirao i prekinuo svaku komunikaciju sa njim.

BONUS VIDEO: ISPOVEST: „Ljut sam na Brenu, al nek radi šta oće“: Ono što je Pile iz Alise otkrio, na pevačicu baca drugo svetlo