in

Ovoj manekenki je Bora Đorđević posvetio pesmu “Ostani đubre do kraja” FOTO

Ovoj manekenki je Bora Đorđević posvetio pesmu “Ostani đubre do kraja” FOTO

Posvetio joj je čak tri pesme.

Sedamdesetih godina prošlog veka Beograđane je zaludela manekenka Biljana Nevajda. U svet manekenstva je ušla je slučajno, nakon godina bavljenja gimnastikom, azahvaljujući svom pozivu bila je deo mnogih događaja na kojima su se okupljale poznate ličnosti.

Na jednom takvom skupu pojavio se i Bora Đorđević i dok je pevao svoj čuveni hit „Lutka sa naslovne strane“ ugledao je Biljanu.

Uspešna manekenka, bez koje jugoslovenske revije nisu mogle da se zamisle, potpuno je zaludela popularnog rokera. Deset dana nakon prvog susreta, sreli su se u Splitu, a ubrzo otpočeli vezu koja je trajala šest meseci.

Ipak, u Boru nije imala poverenja, te je odlučila da raskine vezu, a u međuvremenu je našla novog partnera, odselila se u Sarajevo i otpočela novi život, piše „Stil“.

Koncert grupe Riblja corba u cast Mise Aleksica Bora Djordjevic
Bora Đorđević koncert grupe Riblja čorba u čast Miše Aleksića Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Međutim, Bori je ona mnogo značila, pa joj je posvetio čak tri pesme, a najpoznatija je svakako „Ostani đubre do kraja“.

Pre nekoliko godina ona je pričala o tome kako je reagovala na reči ove numere.

„Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo ‘Pod lipom’ da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pesmi: ‘Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’. Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’“, ispričala je Biljana, pa je opisala kako se osešala kada je čula reči ove pesme:

Biljana Nevajda Foto: Facebook/Biljana Nevajda

„U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala“, rekla je nekadašnja manekenka za „Telegraf“, skoro 40 godina nakon što je objavljena ova numera.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koji su imali samo jedan hit