in

Ovo je šokantna zabranjena pesma o Titu koju je napisao Čeda Čvorak

Ovo je šokantna zabranjena pesma o Titu koju je napisao Čeda Čvorak

Čeda Čvorak prvi put nakon dve decenije otpevao pesmu koja je zabranjena.

Muzičar, tekstopisac i osnivač grupe „Luna“, Čedomir Rajičić, poznatiji kao Čeda Čvorak,u velikoj ispovesti za portal Nova.rs ispričao je svoj put od početka karijere do danas.

On se prisetio perioda kada su Milica i Željko Mitrović pokrenuli muzičku kuću „City records“, a Čeda je u hodnicama televizije Pink čekao 850 sati kako bi bio primljen na razgovor koji mu je promenio ceo život.

Čeda nam je ispričao i kako je upoznao Maju Marković, prvu pevačicu grupe „Luna“ sa kojom je postigao vrtoglavi uspeh, a onda nam je otkrio i koliko se razočarao u nju zbog njene odluke da napustio grupu i počne solo karijeru.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Malo ko zna da je 16 godina nakon smrti Josipa Broza Tita, Rajačić objavio o njemu pesmu koja je ubrzo zabranjena.

„To je objavio PGP 1996 godine i odmah su je zabranili po radio stanicama. Uđem u radio stanicu i piše ‘ne emitovati pesmu’ – strah. Prošlo je samo 16 godina od kako je umro, a onda kada je došao novi direktor PGP-a, savetovao me je da se odreknem toga“, ispričao je Čeda.

On je u svojoj knjizi „Preko trnja do zvezda“ objavio stihove ove pesme koju je za portal Nova.rsnakon više od dve decenije odlučio da ponovo izvede u javnosti.

„Narod se pita kolika je bila u druga Tita

i da li je drug stari radio one stvari.

Da li je drugaricu Jovanku na prvom sastanku,

pitao za ples.“

Ovo su samo prvi stihove šokantne pesme koja je zabranjena, a ostatak poslušajte u videu iznad teksta.

BONUS VIDEO: ISPOVEST „Željka Mitrovića sam čekao 850 sati, pokušao je da me otera, čistačice su mi se smejale, ali bio sam uporan“: Čeda Čvorak o sastanku koji mu je promenio život