in

Ovo je Monika koja umalo nije uništila život Klintonu (FOTO)

Ovo je Monika koja umalo nije uništila život Klintonu (FOTO)

Monika Levinski (49) je poznata kao glavni akter jednog od najvećih skandala u istoriji Amerike i to u trenutku kada je Bil Klinton bio predsednik te moćne zemlje. Ona je putem porodičnih veza došla na mesto pripravnice u Beloj kući, a izgleda da se više nego što je bilo predviđeno zbližila upravo sa američkim liderom. Monikinu vezu s Klintonom je krajem devedesetih godina 20. veka otkrila bivša američka državna službenica Linda Trip. Ona je radila u Pentagonu, a bila je bliska prijateljica s Monikom iako je bila starija od nje čak 24 godine. Nakon što je saznala za aferu bivšeg predsednika SAD i njegove sekretarice, Linda je počela da snima njihove telefonske razgovore. Snimke je predala specijalnom tužiocu koji je upravljao istragom o Klintonovoj administraciji.

Linda je bila i glavni “krivac” što je javnost saznala za čuvenu Monikinu plavu haljinu na kojoj je pronađena Klintonova sperma.

Skandal koji je izbio doveo je do saslušanja 1998. godine o potencijalnom opozivu Bila Klintona koji je najpre negirao sve, a onda priznao i izvinio se javnosti i porodici. I danas je u braku sa Hilari Klinton, bivšom američkom advokaticom sa kojom je bio oženjen i u trenutku izbijanja afere. Ona mu je sve oprostila. 

Monika je imala samo 22 godine kada je skandal odjeknuo čitavim svetom, a danas je spisateljica i aktivistkinja u oblasti borbe protiv nasilja. Posebno je okrenuta borbi protiv internet nasilja i nasilja nad ženama.

Ipak, i pored mnogobrojnih aktivnosti u javnom životu, najpoznatilja ljubavnica na svetu, kako je već godinama nazivaju američki mediji, u poslednje vreme malo se povukla iz žiđe interesovanja. Zato i ne čudi što je njeno neočekivano pojavljivanje na londonskoj premijeri filma “Šta ljubav ima s tim”, izazvalo toliku pažnju. Malo je reći da je mnoge izgledom ostavila bez teksta. Blistala je u crnim pantalonama i majici preko koje je obukla crnu jaknicu s “krljuštima”. Dugu bujnu kosu delimično je podiga, a opredelila se i za upečatljivu šminku. Celokupan stajling zaokružila je crnim salonkama, a nasmejano je pozirala fotoreporterima, dok su se na sve strane mogli čuti komentari da izgleda fantastično, potvrdio je i Dejli mejl.

Monika je 2018. u dokumentarcu „Klintova afera“ javno potvrdila da je mrlja na njenoj plavoj haljini bila dokaz odnosa sa nekadašnjim američkim predsednikom. Ona je priznala i da joj je on često uručivao poklone, kao i da se zaljubila u njega već na prvom susretu. Prema njenim rečima, bila je to ljubav na prvi pogled, pa nije krila i da ga je često zavodila u seksi donjem vešu. U dokumentarcu je ispričala da je sa Klintonom spavala ukupno 9 puta, kao i da su više puta imali oralni seks, koji izgleda da nije ni brojala koliko puta se dogodio.

Mrlje sam videla tek nakon nekoliko dana kad sam haljinu isprobavala pred prijateljicom koja me nagovorila da sačuvam haljinu sa tim tragom kao dokazom – rekla je jednom prilikom Monika otkrivši da je nakon odnosa sa bivšim američkom predsednikom otišla na večeru u čuvenoj plavoj haljini.

Monika Levinski bila je na stubu srama zbog afere, zbog čega je jedno vreme izbegavala da se pojavi u javnosti. Nazivali su je raznim pogrdnim imenima, ali nju je najviše pogađalo to što su je deklarisali kao ženu koja „nije dobar izbor za ženidbu“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: