in

Ovo je kompletna lista dobitnika prestižne nagrade

Ovo je kompletna lista dobitnika prestižne nagrade

Bijonse je osvojila rekordnu 32. nagradu Gremi, dok je Hari Stajls osvojio nagradu za “Album godine”, na ovogodišnjoj ceremoniji u Los Anđelesu koja je održana sinoć.

Bijonse je ušla u istoriju kao najnagrađivaniji umetnik na Gremi nagradama pošto je osvojila nagradu za najbolji „dens/elektronski album“ za svoj euforični plesni opus „Renaissance.“

Time je pretekla mađarsko-britanskog dirigenta Džordža Šoltija, koji je držao rekord sa osvojenih 31 Gremija više od 20 godina.

„Trudim se da ne budem previše emotivna“, rekla je zvezda preuzimajući nagradu.

Nastavila je zahvaljujući svojoj porodici, uključujući svog pokojnog ujaka Džonija, koji joj je pomogao da napravi odeću za ples pre nego što je postala poznata. Bijonse je ranije rekla da je njegova borba sa HIV-om uticala na njeno interesovanje za plesnu muziku i da ju je to spojilo sa LGBTQ+ zajednicom. Album je inspirisan muzikom koju su stvarali tamnoputi LGBTQ+ umetnici.

Sve u svemu, Bijonse je osvojila četiri nagrade na ceremoniji – ali je ponovo ostala bez glavne nagrade za koju su svi navijali – „Album godine“.

Ona je sada izgubila ovu nagradu četiri puta – javnost je na to najviše pažnje obratila 2017. godine, kada je njeno ispovedno remek delo „Lemonade“ izgubilo nagradu od Adel za album „25“. Ove godine su obe, ponovo, bile nominovane u istoj kategoriji.

Lista samo nekih od dobitnika:

Album godine: “Harry’s House” — Hari Stajls
Novi umetnik: Samara Joi
Ploča godine: “About Damn Time” — Lizzo
Pesma godine : „Just Like That” — Bonnie Raitt, tekstopisac (Bonnie Raitt)
Pop solo nastup: „Easi On Me” — Adel
Album za plesnu/elektronsku muziku: „Renesansa” — Bijonse

Rap album: „Mr. Morale & the Big Steppers ” — Kendrick Lamar
Musica urbana album: “Un Verano Sin Ti” — Bad Bunni
Pop duo/grupni nastup: „Unholi” — Sem Smit i Kim Petras
Kantri album: „Good Times” — Vili Nelson
R&B pesma: „CUFF IT“ — Denisia „Blu June“ Andrevs, Beionce, Mari Christine Brockert, Brittani „Chi“ Conei, Terius „The-Dream“ Gesteelde-Diamant, Morten Ristorp, Nile Rodgers & Raphael Saadik, tekstopisci (Beionce
Pop vokalni album: “Harry’s House” — Hari Stajls

Izvođač godine, neklasičan: Jack Antonoff

Kompletnu listu pobednika možete naći na ovom linku.

BONUS VIDEO: Nova.rs na koncertu Lejdi Gage u Parizu