in

Ovi nastupi sa Superboula su ušli u istoriju

Ovi nastupi sa Superboula su ušli u istoriju

Nema sumnje da je Rijanin nastup na ovogodišnjem superboulu jedan od boljih, iako su je na društvenim mrežama mnogo kritikovali.

Mnogi slavni muzičari nastupili su na ovoj manifestaciji, ali samo neki nastupi se i dalje pamte.

Na listi najzapaženijih i najoriginalnijih nastupa nalaze se Lejdi Gaga, Madona, Dženet Džekson, Majkl Džekson, i mnogi drugi.

Lejdi Gagin nastup je bio nešto do tada neviđeno. Ona je izvela performans 2017. godine, a kao i većina njenih pojavljivanja, i ovo je bilo spektakularno.

Pop zvezda je otpočela svoj nastup akapela verzijom pesama “God Bless America” i “This Land is Your Land”. Svirala je tri instrumenta, pevala, plesala…

Velike zvezde oduvek su se savršeno snalazile u ovako spektakularnim okolnostima, a Madona definitivno nije razočarala. Na bini se pojavila kao grčka boginja na leđima Spartanaca.

Rijanin ovogodišnji nastup zauzeo je osmo mesto na listi koju je napravio magazin Rolling Stones, iako su ga mnogi kritikovali i komentarisali da „nije ništa specijalno“. Rijana se, nime, pojavila u crvenom kombinezonu, a oko nje su bili plesači u belom. Otpevala je svoje najveće hitove nakon mnogo godina pauze, a tokom nastupa i otkrila da je ponovo trudna i da čeka drugo dete sa svojim izabranikom ASAP Rokijem.

Ono što je obeležilo nastup Dženet Džekson 2004. godine svakako je događaj koji je u engleski jezik uveo kovanicu „wardrobe malfunction“. Da, bili su tu Didi, Neli, Kid Rok i Džastin Timberlejk, ali ono što je podiglo prašinu i uklesalo ovaj nastup u istoriju je trenutak kada je Džastin otkinuo deo pevačicine odeće i videlo se više nego što je trebalo.

I danas ima onih koji tvrde da je nastup koji je priredila Bijonse najbolji ikada na ovom događaju. Njoj su se na bini u jednom trenutku pridružile i članice iz grupe Destiny’s Child. Nastup je bio spektakularan, a tome u prilog govori da je nakon njega nestalo struje na stadionu i to na više od pola sata.

Možda i najbolji nastup priredio je kralj popa Majkl Džekson. Njegov nastup zabeležio je veću gledanost nego sam sportski događaj, koji je inače najgledaniji u Americi.

Prvo mesto na svim listama ipak pripada Prinsu, koji je nastupio 2007. godine.

Ovaj nastup postao je još popularniji nakon njegove smrti, ali i pre toga mnogi su ga smatrali savršenim performansom za Superboul.

Ipak, ima mnogo onih čije nastupe takođe ne treba zanemariti. Šakira i Dženifer Lopez su pre tri godine napravile veče za pamćenje, kao i Bruno Mars, Aerosmit, Britni Spirs, The Weeknd i mnogi drugi.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda