in

Ovi domaći glumci u braku su decenijama, a evo kako su se upoznali

Ovi domaći glumci u braku su decenijama, a evo kako su se upoznali

Često se dešava da se u svetu glume umetnici zavole, pa mnogi i stanu na ludi kamen. Do razilaženja često dolazi, ali ovi parovi su primer da jedan odnos može da opstane veoma dugo.

Ljubav između glumaca uglavnom plane na setovima kada su u pitanju filmovi, ili tokom rada na pozorišnim predstavama.

To je slučaj sa Olgom Odanović i Draganom Petrovićem Peletom, čija bračna zajednica traje više od 30 godina.

Glumica je jednom prilikom ispričala kako je počela njena ljubavna priča sa kolegom, koji je bio veoma direktan prema njoj.

„Radili smo zajedno u pozorištu i samo je jedan dan počeo da ide za mnom. Kažem mu da strašno žurim, ali on je bio uporan želevši da me isprati. Rekla sam mu da ne znam šta mu je odjednom, prati me do kuće, a nema razloga, na šta mi je on dogovorio da bi voleo da zna gde živim, i neke slične budalaštine. Ja sam ga odbila i tako je to prošlo. Sutradan sam došla na probu, a on je bio sam. Rekao je da će svi doći kasnije, I samo je izgovorio rečenicu: ‘Ja ću tebe da ženim’, na šta sam mu ja odgovorila: ‘Ti stvarno nisi normalan’. Čoveka uopšte nisam poznavala“, jednom prilikom se prisetila glumica, pa objasnila kako ju je Pele „izlečio“ s obzirom da je veza koju je ranije imala bila jako bolna. Venčali su se u Poreču, a tokom braka su dobili dvoje dece, Jakova i Lenku, koja je takođe glumica.

Olga Odanović i Dragan Petrović Pele Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Neki parovi su se upoznali tokom studiranja. Tako su se na Fakultetu dramskih umetnosti upoznali Branka Pujić i Dragan Jovanović.

„Prvi put kad sam je spazio, znao sam da će biti moja. Morao sam malo da pričekam, ali vredelo je. Nemamo recept za srećan brak. Nas je od prvog dana vezivalo poštovanje koje gajimo jedno prema dugom. Nikada se između nas nije isprečila karijera ili nešto materijalno. Drago mi je što je pored mene neko ko ima ljubavi za sve, ko je spreman svakom da pomogne i ko voli život. Srećan sam što je Branka skromna i što sam njene želje mogao da ostvarim“, izjavio je Gagi jednom prilikom.

Sa druge strane, Branka je otkrila da je već bila u emotivnom odnosu kada je upoznala Dragana.

„Tada sam imala dečka. U početku smo se družili, bio je duhovit, mnogo smo se smejali, i s vremenom mi se uvukao pod kožu“, rekla je Branka, a njihov odnos se samo pojačao na snimanju filma „Sveto mesto“.

Glumački par je 30 godina u bračnoj zajednici, iz koje su dobili i ćerku Anđelu, koja je nasledila njihov talenat, pa je možemo gledati u aktuelnim domaćim serijama.

Branka Puijc i Dragan Gagi Jovanovic Foto:Zoran Lončarević

Vojislav Voja Brajović je pre više od 25 godina na snimanju filma „Urnebesna komedija“ upoznao koleginicu Milicu Mihajlović, sa kojom je potom stupio u brak, i dobio sina Relju.

Milica je 23 godine mlađa od Voje, koji je jednom prilikom rekao kako ga je koleginica osvojila.

„Ne znam kako da vam obrazložim šta me je privuklo Milici. Kad bih to raščlanio i objasnio, onda mi ne bi bilo tako nedokučivo. Milica je neverovatan energetski izvor. Ona je veliki borac i uvek nalazi način da smiri situaciju i odagna moje loše raspoloženje. Najviše me brine što je mene zavolela. Najviše me brine što je mene zavolela. Smatrao bih je idealnom da nije ovoga sa mnom“, ispričao je za „Gloriju“ glumac, koji je igrao sa suprugom u nekoliko projekata.

Voja Brajović i Milica Mihajlović, Foto: Antonio Ahel/ATAimages

„Mnogo smo improvizovali, ali sa Vojom je i lako i lepo da radim. Igrali smo u nekoliko navrata zajedno i u pozorištu i na filmu. Razumemo se u glumi jer delimo isti ukus i pogled na svet, lako uđemo u isti akord, žanr, tonalitet…“, naglasila je Milica Mihajlović.

Glumica najpoznatija po filmu „Mi nismo anđeli“, Milena Pavlović, i njen kolega, Milan Čučilović, u braku su decenijama.

Mediji su u više navrata pisali kako je par pred razvodom, što je Milena demantovala.

„Ne rastajemo se. Imali smo manjih trzavica i sad je sve u redu. To je sve periodično, oboje smo individualci, ljudi nas posmatraju i odvojeno i spojeno. Svako ima i svoju karijeru, čak i drugačiji odnos prema pozorištu i glumi. Milan i mnogi drugi ne ponavljaju tekst pre predstave, ja to činim i po tri dana pre izlaska na scenu“, ispričala je Milena pre nekoliko godina.

Oni su dobili troje dece, a Milan je govorio i kako priželjkuju proširenje porodice.

„I sada ponekad maštamo da dobijemo četvrto dete, ali to je stvarno u domenu naučne fantastike. Kada bi samo moglo bolje da se živi u Srbiji, onda bismo proširili porodicu“, izjavio je glumac, čija je ljubavna priča sa koleginicom počela pre više od 20 godina kada su se prvi put poljubili na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Glumica Branka Petrić dugo je bila u braku sa glumcem koji je pre više od deceniju izvršio samoubistvo. U pitanju je Bekim Fehmiju, koji je navodno Branki bio neveran.

Kada je, u početku njihovog odnosa, Bekim prevario Branku na jednom gostovanju u Moskvi, ona mu je oprostila neverstvo rečima:

‘Mogao si da nađeš i neku manje lepu’.

Bekim je tako shvatio da je Branka žena za njega. Venčali su se u Rimu, a njihov sin Uliks Fehmiju, isto je uspešan glumac.

Branka Petrić i Bekim Fehmiju: Kolege i životni partneri Foto: Privatna arhiva

Glumačke legende koje nisu više među nama, Milena Dravić i Dragan Nikolić, imali su veoma skladan brak, a Gaga je pričao o njihovim počecima.

„Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja“, rekao je Dragan, koji je Milenu upoznao na snimanju filma „Horskop“:

Milena Dravić i Dragan Nikolić Foto: Zoran Lončarević

„Venčanje je bilo simbolično, a održano je 1971. godine na snimanju novogodišnjeg TV filma ‘Kako su se volele dve budale’, po tekstu Duška Radovića.“

Njih dvoje bili su u braku 45 godina, sve do Nikolićeve smrti 2016.

BONUS VIDEO: TOP 5 GLUMAČKIH PAROVA