in

Ove uloge su ih proslavile, ali se oni kaju zbog njih

Ove uloge su ih proslavile, ali se oni kaju zbog njih

Mnogi glumci u Holivudu imaju razlog da se ponose nekim od svojih uloga, s obzirom na popularnost filmova i pozitivne komentare publike i kritike. Međutim, malo ko zna da se neki od glumaca stide uloga po kojima su najprepoznatljiviji i koje su imale ogroman uticaj na njihovu karijeru.

Ipak, retko ko je javno govorio o svojim nesigurnostima ili o tome kako nisu zadovoljni svojom interpretacijom nekog lika na filmu.

Danijel Redklif je imao samo 11 godina kada je dobio ulogu Harija Potera u, sada već kultnom serijalu. To nije sprečilo glumca da se kritički osvrne na te filmove.  U pitanju je šesti nastavak ovog filma koji se zove „Polukrvni princ“ i Redklif nije krio da se ovim filmom baš i ne ponosi.

„Jednostavno nisam bio baš dobar u ‘Polukrvnom princu’. Mrzim to. Moja gluma je vrlo jednolična i vidim da sam postao samozadovoljan i ono što sam pokušavao da uradim jednostavno nije išlo. Moj najbolji film je peti Red Feniksa, jer vidim napredak“, ispričao je Redklif za strane medije 2012. godine.

Danijel Redklif u filmu Hari Poter Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Iako je film „Titanik“ dobio mnoštvo Oskara, a doneo je jedan i glumici Kejt Vinslet, ona nije ponosna na ovaj projekat. Kejt Vinslet ne smeta Titanik kao film, već njena uloga Rouz.

„Za svaku pojedinačnu scenu se zapitam ‘je li ovo stvarno? Zar je moguće da sam ovo uradila? O Bože’. Čak je i moj američki naglasak toliko loš da ne mogu da ga slušam, užasan je. Nadam se da sam sada mnogo bolja. Teško mi je da gledam bilo koju svoju rolu, ali gledajući Titanik, samo sam pomislila: ‘O Bože, želim to da uradim ponovo’“, ispričala je Kejt.

Kejt Vinslet u filmu Titanik Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Džordž Kluni je utelovio lik Betmena u filmu iz 1997. godine, a ujedno je i glumac koji je bio meta najviše negativnih kritika. Njegov film „Betmen i Robin“ ima ocenu 3,7 i toga čini najgore ocenjenim filmom o ovom DC-ovom heroju. I sam Džordž Kluni je jednom prilikom izjavio da je to jedina uloga u njegovoj karijeri koje se stidi.

Džordž Kluni
Foto: EPA – EFE / CLAUDIO ONORATI

Većina ljudi zna Zaka Efrona kao Troja Boltona iz filma „High School Musical“. Glumac, međutim, želi da ga publika prepoznaje po nekoj drugoj ulozi.

„Odstupim i pogledam sebe i još uvek želim ponekad da ga šutnem u zadnjicu“, rekao je Efron.

Zak Efron
Zak Efron Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Film „Bornov identitet“ u kom igra Met Dejmon naišao je na pohvale kritičara širom sveta. Glumac, međutim, nije baš imao lepe reči za treći fim ove trilogije, te je rekao da je originalni scenario, koji je napisao reditelj Toni Gilroj, bio užasan.

„Zaista je kriv studio što su došli u tu poziciju. Ne krivim Tonija što je uzeo gomilu novca i predao ono što je predao. Samo što je bilo nečitljivo. Ovo je kraj karijere. Mislim, mogao bih da stavim taj scenario na e-Bay i bila bi gotova igra za tog tipa. To je strašno. Zaista je neprijatno. U principu, on je pokušavao, uzeo je novac i otišao“, rekao je jednom prilikom Met Dejmon.

Met Dejmon
Met Dejmon Foto:EPA-EFE/Sebastien Nogier

Sandra Bulock otkrila je da još uvek žali što je ikad snimila film „Brzina 2“ iz 1997. godine.

„Postoji jedan film za koji mi je još neprijatno što sam glumila u njemu. Zove se ‘Brzina 2’”, rekla je u intervjuu za TooFab, pa dodala:

„Glasno sam kritikovala taj film. Nema smisla. To je spori brod koji sporo ide prema ostrvu.“

Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Timote Šalame je jedan od retkih glumaca koji su izrazili žaljenje što su radili sa Vudijem Alenom, jer su optužbe koje je protiv reditelja iznela njegova usvojena ćerka Dilan Farou, ponovo u centru pažnje nakon pokreta #MeToo.

„Ne želim da profitiram od svog rada na filmu, i u tom cilju, doniraću celu svoju platu tri dobrotvorne organizacije“, rekao je glumac koji se tom prilikom javno izvinio što je prihvatio ovu ulogu.

Timoti Šalame Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Fanovi Indijane Džonsa imali su velika očekivanja od četvrtog filma. Mnogi su ostali razočarani naučnofantastičnom avanturom, a glumac Šaja Labaf nije krio da ni on nije zadovoljan svojim filmom.

”Dođete do ljuljanja majmuna i sličnih stvari i možete da krivite i Stivena Spilberga. Ali, posao glumca je da to oživi i učini da lik koji tumači funkcioniše, a ja to nisam mogao da uradim. Dakle, to je moja greška. Jednostavno”, bio je iskren Labaf.

Britanski glumac Edi Redmejn priznao je da ne bi ponovo prihvatio ulogu trans žene, kada bi mu je sada ponudili, kao što je prihvatio za film „Dankinja. On je dobio i nominaciju za Oskara, ali ipak misli da je to bila greška.

BONUS VIDEO: Top 5 najboljih glumačkih frajera Jugoslavije