in

Ovako je Novak Đoković govorio o svojim slabostima (FOTO)

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković (36) godinama je u samom vrhu popularnog belog sporta. Svako ko je gledao makar jedan njegov meč zna koliko ovaj sportista unosi emocije u svaki svoj meč. Nekada u žaru borbe Novak zna da burno reaguje, te mu se otrgne i neka psovka ili emotivna reakcija nakon koje strada reket.

Jednom prilikom, teniser je govorio o svojim izlivima emocija na terenu, smatrajući to svojom manom i nečim na šta nije ponosan.

 

 

– Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kada to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom.  Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe. Istovremeno, zapravo više uživam u okruženju gde, znate, imam dobru podršku – rekao je u intervjuu za CBS.

Novakovim fanovima ovakve reakcije su uglavnom bile simpatične, posebno fanovima iz Srbije. Kada izgovori neku psovku od toga su se pravili brojni gifovi na društvenim mrežama i šerovalo se na bezbroj profila. Ipak, teniser se oduvek trudio da bude primer kako mlađim kolegama, tako i da na najbolji način predstavlja Srbiju. Zbog toga mu ove stvari, koje se dešavaju u žaru meča kada se lomi rezultat, niko ne bi zamerio.

Tanjug/AP

Jelena Đoković i Novak Đoković

Podsetimo, Novak se već godinama unazad bavi humanitarnim radom putem svoje fondacije, a na čijem je čelu njegova supruga Jelena Đoković. Brojni projekti koji su uspešno realizovani omogućili su brojnim mališanima da imaju lepše i srećnije detinjstvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: