in

Ovako je Marko Janketić u “PopTok-u” prozvao one koje smatra lažnim patriotama

Ovako je Marko Janketić u “PopTok-u” prozvao one koje smatra lažnim patriotama

Već tri dana se ne smiruje bura oko jedne izjave popularnog glumca Marka Janketića.

Janketić, koji je do sada ostvario brojne filmske, televizijske i pozorišne uloge (izdvaja se uloga Mirka u seriji „Ubice mog oca“ i ustaškog oficira Maksa Luburića u „Dari iz Jasenovca“), ovih dana je podigao gotovo ceo Tviter. Jedni ga brutalno vređaju, a drugi brane.

Janketi je izgovorio dve zapaljive izjave koje su podigle Srbiju na noge. Jedna je o odlasku iz ove zemlje i tome da bi svojim ćerkama savetovao da „skupe kofere, kupe avionsku kartu i zapale odavde“, a druga se odnosi na Kosovo i ljude koje on smatra lažnim patriotama.

„Malo mi se digla kosa na glavi od tih Fejsbuk aktivista, izađite braćo mila na ulicu. To su ko ovi veliki Srbi desničari – „Kosov je srce Srbije“, skupite se braćo, 10 hiljada, idite rokajte se s Albancima, šibajte se je*te, hajde skupite se 10 hiljada junaka, hajde idite osvojite Kosovo, nego mene ovde maktretirate i ordinirate mi po mozgu. Svi junaci, ono, ‘Bože’, ma ajde, to je teror“, rekao je, između ostalog, glumac Marko Janketić.

Nakon emitovanja njegovog gostovanja jedan deo Tviter zajednice kojoj se nije dopalo šta je Janketić imao da kaže odlučio je da glumcu uputi niz brutalnih uvreda.

Moru uvreda pridružio se i Dragan J. Vučićević, glavni urednik novina „Informer“, a u njegovu zaštitut stala je Marinika Tepić, potpredsednica stranke Slobode i Pravde, ali i glumci Goran Bogdan, Branislav i Sergej Trifunović, te reditelj Stevan Filipović, ali i Glumačka organizacija Srbije.

BONUS VIDEO: Marko Janketic o ćerkama i njihovoj budućnosti u Srbiji