in

Ovako danas izgleda čuvena glumica FOTO

Ovako danas izgleda čuvena glumica FOTO

Godinama je živela u Kanadi.

Kultni film „Varljivo leto ’68“ i uloga Pere Cvetkovića, proslavio je Slavka Štimca, koji je tumačio mladića u najluđim godinama.

Njegove ljubavi u filmu igrale su Andrijana Videnović, Neda Arnerić, Sanja Vejnović, ali i Dragana Varagić. Ona je igrala Petrovu kumicu Jagodinku Simonović.

Njihova ljubav započela je nakon što se Petar zaposlio u pekari, ali se brzo i ugasila. Ipak, rečenicu „mesi, mesi, neće ništa da ti škodi“, kao i repliku u kojoj joj masira grudi, postala je jedna od najpoznatijih, kada je reč o domaćoj kinematografiji.

Dragana je nakon ove uloge, igrala u još nekoliko domaćih projekata poput serija „Vuk Karadžić“ i „Sivi dom“, a potom odlučila da sreću potraži na drugom kontinentu.

Naime, glumica se odselila u Kanadu, gde je prvo radila kao glumica, a potom počela i da predaje na jednom fakultetu.

Foto: Printscreen/YouTube/ZahranicniTrailery04

„U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam posle magistarskih počela i da režiram, produciram i predajem na fakultetu. Neke pozorišne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam tamo napravila. Samo četiri nedelje nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu“, rekla je svojevremeno Dragana.

Pre nekoliko godina govorila je o ulozi koja je obeležila njenu karijeru.

„Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka (smeh). Na tu ulogu danas gledam s osmehom. Dobila sam priliku da biram i njen akcenat i pesme koje će pevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer simpatična, nežna i komična“, kazala je ona i dodala:

Dragana Varagić Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

„Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala.“

Pre nekoliko godina odlučila je da se vrati u domovinu, te je neko vreme predavala studentima.

“Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala”, izjavila je Dragana svojevremeno za RTS.

BONUS VIDEO: TOP 5 odvala pevačica