Otvorila dušu o svojoj ćerki, pa se dotakla Branke Katić

Foto: Vladimir Šporčić, Petar Đorđević

Slavna glumica ističe da ne razmišlja o tome da li će razmaziti unuka ili unuku, već se nada da će to za nju biti period ispunjen radošću i srećom.

Anja Alač
foto: Damir Dervišagić

Mlada glumica Anja Alač nedavno je potvrdila lepe vesti, da sa svojim izabranikom arhitektom i strit art umetnikom Andrejem Josifovskim Pijanistom očekuje prinovu. Njena majka, glumica Vesna Čipčić prvi put je prokomentarisala srećne vesti i otkrila da se neizmerno raduje unučetu.

– Uloga bake mi je najvažnija uloga u životu i to je za mene najveća sreća i radost – kaže Vesna i objašnjava da li će biti od onih baki koje sve dopuštaju unucima:

– Ne razmišljam preterano o tome da li ću ga razmaziti, kako bude – biće. To kako se budem pokazala i kakva budem baka biće kao i što sam inače, a nadam se radosna i srećna baka.

Njena ćerka Anja i zet Andrej još uvek nisu davali izjave o bebi, ali sreća je nešto što se ne može sakriti. Budući da je na početku trudnoće, a delom zbog epidemiološke situacije, mlada glumica otkazala je sve predstave u kojima igra.

vesna čipčić
foto: Sonja Spasić

Vesna ističe da ono što je sigurno jeste da će se truditi da bude prijatelj sa unučetom, kao što je kroz odrastanje bila sa ćerkom i sinom.

– Mislim da jesam autoritet svojoj deci, ali sam i njihov prijatelj. Tako ću nastojati da budem i sa unucima sutra – ističe glumica koju će publika moći da gleda u novoj predstavi „Tiho teče Misisipi“, po romanu Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana.

Vesna Čipčić je krajem prošle godine uspela da pobedi korona virus, a sada je spremna da se ponovo druži da publikom.

– Sada se dobro osećam, malo umorno, što je prirodno pred premijeru predstave. Veoma je naporan i fizički i mentalno ovaj naš komad. Radim nešto što do sada kao glumica nisam radila na taj način, ali jako je provokativno. Mnogo radosti mi čini ta igra i ono što je nalepše imam tako divne monologe zbog kojih mogu da radim sve, ali i više od toga – objašnjava Vesna koju publika ovih dana ima priliku da gleda i u hit seriji “Kalkanski krugovi”, gde tumači majku Nataši Ninković:

– Interesantno je divna ta uloga. Igram majku koja je proćerdala svoj život, koja je dobila ćerku jedinicu sa čovekom koga nije volela, i ima taj vapaj i strah da se to i njenom detetu ne dogodi. Zanimljivo je kako se stvari lepe jedna na drugu, i moja uloga u ovoj predstavi je majka koja se plaši i bori da joj ćerka ne krene nekim pogrešnim putem. Bilo mi je jako interesantno da to igram jer je slično.

vesna čipčić
foto: Marina Lopičić

Zadovoljstvo je igrati predstave sa Brankom Katić

Premijera nove predstave „Tiho teče Misisipi“ u Beogradskom dramskom pozorištu zakazana je za danas, 6. april, a pored Vesne Čipčić, jedna od glavnih uloga poverena je i Branki Katić.

Branka Katić
foto: Profimedia

– Branka je divna glumica i divan čovek. Pre svega to što se dešava na sceni u ovom komadu je veliko zadovoljstvo, pogotovo uz Branku i sve ostale mlade kolege. Mislim da sam se uklopila u njihov svet, ne baš u njihove godine, ali u odnosu prema pozorištu i glumi, i ne osećam razliku u tim godinama – kaže kroz osmeh Vesna.

(Espreso)