in

Otkazan koncert Miroslava Ilića u Sarajevu

Otkazan koncert Miroslava Ilića u Sarajevu

Stigla je ovakva odluka.

Miroslav Ilić ipak neće pevati Sarajlijama. Naime, koncert koji je zakazan za 11. mart u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ipak se neće održati, prenosi Faktor.ba.

Pevač je trebalo da nastupi u olimpijskoj dvorani Zetra, a i dalje se ne zna tačan razlog zašto su organizatori otkazali koncert.

Inače, pre nekoliko godina je koncert Miroslava Ilića u Sarajevu otkazan kada se na internetu pojavio snimak na kojem Ilić na turističkoj manifestaciji „Kupusijada“ u rodnim Mrčajevcima u Srbiji, izvodi pesmu „Morem plovi jedna mala barka“, koja veliča četničkog vojvodu Dražu Mihailovića.

Za bosanske medije se tada oglasio organizator koncerta, Faruk Dima.

„Doneo sam odluku da otkažem koncert. Zatečen sam i ne mogu da verujem šta se desilo. Miroslava vrlo dobro poznajem i da mi je neko pre 10 dana rekao da on peva četničke pesme ne bih mu verovao. Čak sam i nekoliko puta rekao ‘kamo sreće da su svi Srbijanci kao što je Miroslav Ilić’, i sad odjednom ovako nešto. Kada je u Banja Luci pevao za srpsku Novu godinu, iz restorana me je ispratio pesmom ‘Put putuje Latif-aga’. Kada smo dogovarali koncert, on je tražio Skenderiju i rekao mi je da ga lepe uspomene vežu za tu dvoranu. Nisam ni mogao pomisliti da se nešto ovako može desiti. Poznavajući strukturu njegove publike, bilo je predviđeno četiri ili pet VIP loža i jedan potpuno novi stejdž. Želeli smo da promovišemo Skenderiju jer je to mesto pomalo zaboravljeno, a sve je trebalo izgledati kao u Holivudu“, rekao je tada Drina za Klix.ba.

BONUS VIDEO: Miroslav Ilić o svom koncertu: Otkrio kakvu poruku je dobio od Cece na ovaj dan