in

“Ostavio sam gitaru nasred bine i otišao”

“Ostavio sam gitaru nasred bine i otišao”

Njihovo prijateljstvo traje već pedeset godina.

Folk muzičar Dejan Ćirković Ćira, godinama živi u Nemačkoj, a poslednjih godina se posvetio poljoprivredi.

„Za sada imam samo beli luk, ali na proleće će biti i drugog povrća. Za svaki slučaj da se nađe. Nemam mesta da snabdevam Nemačku belim lukom“, rekao je nedavno pevač.

Posle duže pauze u karijeri, ali i svađe sa Žikom Jakšićem, njih dvojica će sarađivati u emisiji „Nikad nije kasno“.

„Prvi put posle toliko godina imam tremu, u principu je nemam, ali i sama emisija kaže ‘Nikad nije kasno’. Eto konačno i mene u žiriju“, rekao je Ćira.

Osim što su sarađivali, njih dvojica su veliki prijatelji već 50 godina, ali je Ćiru svakako iznenadilo kada je dobio poziv od Jakšića.

„Nešto sam ja prezreo na njega i naljutio se. Ja inače imam tu lošu osobinu da kada se naljutim više se ne mirim, ali njegova dobra osobina je što on zna to da proguta. Sećam se, ostavio sam gitaru nasred bine, seo u voz i vratio se za Štutgart i rekao gotovo, kraj ‘Ritam srca’“, prisetio se pevač.

Na sreću, Žika je imao razumevanja i nakon razgovora nastavili su prijateljstvo.

„Žika je sačekao da sve prenoći, zvao me je i ja nisam hteo da se javim, kad on pozove opet. Rekao mi je ‘Izvini, pogrešio sam’ i pozvao me da sednemo, lepo razgovaramo i raščistimo kao ljudi. I tako smo nastavili dalje, ali da nije bilo njega, ko zna, ja sam baksuz“, ispričao je pevač.

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koje obožavamo već decenijama