in

Oskarovka još jednom dokazala zašto je ikona stila koja odoleva vremenu! (FOTO)

Uzbudljivo veče otvaranja 77. Filmskog festivala u Kanu obeležila je pojava legendarne glumice Meril Strip (74), koja je stigla među prvima. Uz prisustvo zvezda poput Hajdi Klum i Džejn Fonde, crveni tepih je zasijao glamurom i elegancijom, ostavljajući posetioce bez daha. Ipak, očekivalo se da dođe čuvena Meril, budući da na Kanskom festivalu nije bila od 1989. godine.

Ovo priznanje je posebno važno jer je poslednji put na njemu bila pre više od tri decenije, kada je osvojila nagradu za najbolju glumicu za film “Zli anđeli: Plač u tami”.

Meril je svojim svedenim, a istovremeno moćnim izgledom pokazala zašto je jedna od najvećih ikona filmske umetnosti. U belom blejzeru, odgovarajućim belim pantalonama i plavom košuljom sa prugama, upotpunila je svoj izgled srebrenim štiklama, slamnatim šeširom i velikim naočarima za sunce. Njena pojava nije prošla neprimećeno, a uzbuđenje je kulminiralo njenom večernjom pojavom.

 

 

Svojim izgledom, Meril je oživela duh francuske rivijere noseći komade iz kolekcije Majkl Kors. Pošto se pojavila u fantastičnom belom odelu, kasnije se presvukla u elegantnu haljinu šampanjac boje, upotpunjenu belim sandalama i srebrnim minđušama.

Kreacija za koju se odlučila bila je od svile, dugih rukova i na preklop. Toaleta je dosezala do zemlje, a mnogi su se složili da je ovakav modni izbor “vanvremenski”. Dašak francuskog glamura dodala je diptrijskim naočarima mačkastog crnog okvira, zalizanom kosom i visećim minđušama, a mnogi su smatrali da glumica “nije ostarila ni dan.”

 

 

Na fotokonferenciji, Meril je zahvalila na počasnoj Zlatnoj palmi koju je primila, ističući da je to za nju predstavljalo najviše dostignuće u umetnosti snimanja filmova. Oskarovka je još jednom potvrdila svoj status ikone filmske umetnosti i stila, ostavljajući neizbrisiv trag na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

 

 

BONUS VIDEO:Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /