in

OPA! CECA OTIŠLA U AVNTURU, PA U AMERICI PRONAŠLA LJUBAV! Ova zemlja joj je dala VETAR U LEĐA

Foto: Printscreen:instagram/cecazivojinovic

Ceca Živojinović, jedna od najlepših srpskih manekenki, otišla je u avanturu života u Los Anđeles. Tamo je pronašla ljubav, ali i “vetar u leđa” da gradi uspešnu karijeru u modnoj industriji. Za Zadovoljna.rs otkrila je kako trenutno izgleda posao modela, ali i svoje fitnes i bjuti tajne.

Ceca Živojinović je lice koje se ne zaboravlja – njena lepota zaista oduzima dah. Nakon početaka u Srbiji, odlučila se za hrabri korak i sada živi u Kaliforniji, jureći svoj “američki san”.

Sa manekenkom smo pričali o promenama koje su zahvatile modnu industriju, predrasudama koje okružuju njen posao, kao i o životu u Los Anđelesu.

Kako zaista izgleda posao modela

Manekenski posao danas nije ni nalik onome što je ranije bio, recimo u eri supermodela, otkriva Ceca. Kastinga više gotovo da nema, govori nam.

“Digitalizacija i društvene mreže su uticali na to da klijenti sami traže devojku, dok je pre to išlo preko modne agencije. Modeling i cela modna industrija su se promenili u skladu sa potrebama potrošača. Sve se formira na društvenim mrežama. Uopšte više nije važno da kao model budete visoki ili zadovoljite neke mere – nego da imate ljude koji vas prate i koji će da kupe garderobu – zato što je konkurencija velika. A kupićeš ono što nosi neko ko tebe inspiriše, jer nam je fokus na telefonu, na Instagramu i TikToku”, objašnjava Ceca.

Ona kaže da joj je menadžer jednog “Viktorijinog anđela” ispričao kako je ta manekenka od čuvenog brenda šminke ranije dobijala milion dolara za kampanju – a danas mogu da joj plate samo 100.000, jer sve ide influenserima.

“Agencije i dalje igraju ulogu – ali tamo, kada uđete na profil devojke, pre nego što vidite njene slike, piše vam koliko ima pratilaca na Instagramu”, kaže Ceca.

“Najunosnije su kampanje za proizvode koji idu na veliko tržište i koji će da se koriste dugo. Recimo, skincare kampanje ili donji veš. Ako se reklama emituje dve godine, to je novac koji se konstantno obnavlja”, dodaje.

Zbog svega toga važno je napraviti brend od sebe.

“Na kraju dana, osim pratilaca je važno da si svoj, autentičan, da imaš nešto svoje. Da se izdvajaš iz mase – jer brend te bira zato što možeš da privučeš pažnju na proizvod. Pre pet godina je bilo važno da budeš prirodan, danas je samo važno da prodaš proizvod”, ističe manekenka.

Ceca ipak ima neke svoje principe kada je reč o poslu. Otkrila nam je šta je odbila i šta nikada ne bi radila.

“Prošle godine sam odbila kampanju za bunde od pravog krzna, imala sam osećaj da ne treba to da radim. Nemam nepristojne ponude. Dosta puta sam radila i za neku kompenzaciju umesto novca, ako mi se svidela ideja. Ne bih uradila reklamu za energetsko piće za milion dolara. Jednostavno, ne bih mogla da stanem iza nečega što nije u skladu s mojim vrednostima”, jasna je.

Mitovi o manekenkama

Cecu najviše nervira uvreženo mišljenje da su manekenke glupe.

“Tu odmah mogu da stavim tačku – jer sve što ide dalje potiče od toga da su manekenke glupe. Na reč „manekenka“ se prevrće očima. Odmah je sve rešeno. To potiče iz uverenja da ne možemo biti i lepi i pametni, nego moramo da izaberemo. Ne možemo biti i uspešni i srećni, nego moramo da se odlučimo”, kaže nam.

Nju više takvi komentari ne vređaju, ali priznaje da je imala nesigurnosti. Uveliko joj je pomogla i promena sredine.

“Ako napraviš lapsus, što rade svi ostali ljudi, automatski kažu: ‘naravno, šta ona zna’. U Americi nije tako jer ljude zaista interesuje da čuju nešto o tome, jer znaju da je to posao koji nosi razne neke odgovornosti sa sobom. Ovde se žene zalažu za to da vode računa o izgledu i rade na sebi i svom samopouzdanju i obrazovanju. Lepa i pametna ovde ide u paketu”, kađe Ceca.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Zadovoljna.rs)