in

ONA JE NAJMLAĐA PRVA DAMA NA SVETU I DANAS SLAVI JUBILARNI ROĐENDAN

Tamara Vučić, najmlađa prva dama na svetu i supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas slavi jubilarni 40. rođendan.

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas slavi jubilarni 40. rođendan. Uspešna, obrazovana mlada žena, najmlađa prva dama na svetu, majka i uspešna  i obrazovana poslovna žena.Nakon dugogodišnje karijere televizijskog novinara opredelila se za diplomatiju i zaposlila u Ministarstvu spoljnih poslova. Humanitarni rad jeste ono što je posebno ispunjava i čemu je izuzetno posvećena, i upravo je njen tihi aktivizam doprineo primetnom poboljšanju pozicije nekih od najosetljivijih kategorija društva.

Tamara Vučić odrasla je u Loznici, u porodici prosvetnih radnika. U svoj rodni kraj često svraća, posebno kada dođu praznici.

Tvrdi da je za Loznicu i danas vezuje mnogo toga. Tamo su joj žive roditelji, familija, nekoliko dugogodišnjih prijatelja. Nažalost, vreme joj sada ne dopušta da odlazi onoliko često koliko bi volela, ali je njoj i suprugu rodni grad obavezna destinacija za sve velike praznike – otkrila je u ekskluzivnom intervjuu za „Hello“.

Za detinjstvo je, kaže, vežu najlepša sećanja.

„Sećam se tople atmosfere i lepih druženja kojima, čini mi se, može da se pohvali samo manja sredina. Danas mi je zabavno kada gledam stare fotografije. Mnogo sam volela nakit i stalno sam se kinđurila. Simpatična je i anegdota da sam u obdanište u Krupnju, gde smo kratko vreme živeli, išla svega tri dana, jer ni tada nisam mogla da spavam u popodnevnim časovima, kao što je i danas slučaj“,objašnjava ona u intervjuu.

Tamara ističe da je odrastala uz pop-rok osamdesetih i devedesetih, uz starijeg brata koji je bio neka vrsta vodiča kroz muzički svet.

„I danas znam najveći broj tekstova iz tog perioda. Ono bez čega ne prolazi slavlje u našoj zemlji svakako su narodne pesme, to je muzika uz koju takođe umem da uživam – kaže Tamara Vučić, koja kada ostane sama, sebi pusti pesmu „When I need you“ od Lea Sojera.

A kao dete prosvetnih radnika uživala je u velikoj kućnoj biblioteci.

“ I danas imamo bogatu biblioteku sa velikim brojem naslova, istorijskog, filozofskog štiva. Trenutno se na mom noćnom stočiću nalazi jedna knjiga na engleskom jeziku “A little history of the world” E.H. Gombricha i “Tvrđava” Meše Selimovića, kojoj se uvek rado vraćam“, ispričala je Tamara.

Tamara je otkrila i da da je najsrećnijom čine topla atmosfera u porodičnom domu i osmeh njenog sina.

Četrdesete su nove dvadesete, s ponosom ističu žene koje su već prošle kroz ovaj famozni „granični prelaz„. Sigurni smo da će se i prva dama Srbije sjajno snaći jer – najbolje tek predstoji. Ovom prilikom upućujemo joj najlepše želje.