in

Odbili su ga na “Pesmi za Evroviziju ’23”, pa se ponovo oglasio: Keba dao hit odgovor

Odbili su ga na “Pesmi za Evroviziju ’23”, pa se ponovo oglasio: Keba dao hit odgovor

Folker pokazao kako se nosi sa tim što ipak nije učesnik nacionalnog takmičenja.

Dragan Kojić Keba, prijavio je dve pesme za ovogodišnju „Pesmu za Evroviziju ’23“, ali se na istoj nije pojavio.

Na svom Instagram storiju, pevač je objavio fotografiju ispred logoa RTS, pa opisao kako se oseća.

„Džaba mi režete krila… ja letim srcem“, napisao je Keba, i postavio emotikone zastave Srbije.

Dragan Kojić Keba Foto:Screenshot/Instagram/dragankojickeba

Inače, Kojić se oglasio za Nova.rs nakon što je postalo očigledno da nije među spiskom učesnika za takmičenje „PZE ’22“.

Pevač je naglasio kako je muzički žiri RTS pun predrasuda.

„Ne znam ko je bio u žiriju i ne zanima me, njihova odluka, njihova stvar a uostalom i bez toga, pesma će pronaći svoj put u našoj zemlji i regionu. Moje mišljenje je da žiri treba da razmišlja o tome da pošaljemo na Evroviziju pesmu koja će se najpre svideti našoj publici, dakle da ta pesma ima našu baštinu, da odiše našim podnebljem, našim vazduhom, navikama… I kad ta pesma prođe sve te kriterijume, onda da je šaljemo u svet, a ne da slušamo Evropu i svet i da se prilagođavamo njima, da note pišemo po njihovom ukusu. Takođe, žiri mora da rasčistiti sa predrasudama! Siguran sam da bih ja na pravi način opravdao to što sam se prijavio za takmičenje, ali predsrasude su da pevači narodne muzike ne mogu da učestvuju na pesmi Evrovizije. To je nažalost činjenica koja se po ko zna koji put dokazala. „Dve pesme sam prijavio – ‘Ljubavi moja’ gde sam kompletan autor i ‘Pratim te’, autor je Bojan Libero Mjuzik. I naravno itekako verujem u uspeh istih a svim učesnicima za Pesmu Evrovizije želim takođe uspeh“, izjavio je Keba za Nova.rs.

Goca Lazarević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pored Kojića, pre nego što je izašao zvanični spisak takmičara, pojavila su se još neka potencijalna imena „Pesme za Evroviziju ’22“. Između ostalih, tu se našla i folkerka Goca Lazarević, koja takođe nije među učesnicima. Za naš portal je ovim povodom kratko rekla:

„Nemam komentar i ne odgovaram na ta pitanja.“

BONUS VIDEO: Dragan Kojić Keba i bugarska pevačica Glorija snimili duet „Jače jače“