in

Nova pravila na Evroviziji

Nova pravila na Evroviziji

Jedno od najvećih muzičkih takmičenja na svetu, Evrovizija, održaće se u maju u Liverpulu, a kako javljaju organizatori, došlo je i do nekih izmena u glasanju.

Naime, ono što je drugačije ove godine jeste da će se promeniti pravila glasanja, a glavna promena odnosi se na polufinalne večeri, informacija je nikad bitnija i tiče se celog sveta.

Od ove godine deset najboljih pesama biće izabrano isključivo na osnovu glasova publike, umesto dosadašnjeg kombinovanog glasanja gledalaca i stručnog žirija, što se praktikovalo od 2009. godine.

Osim toga, prvi put u istoriji ovog takmičenja biće moguće onlajn glasanje za gledaoce u zemljama koje ne učestvuju.

Njihovi glasovi biće sabrani i predstavljeni kao glasovi jedne zemlje u dva polufinala i velikom finalu. Inače, ukoliko žele da glasaju, gledaoci će to morati da plate.

Za gledaoce iz zemalja koje učestvuju na takmičenju se ništa ne menja, tako da će Srbija moći da šalje određeni broj SMS poruka.

Podsetimo, Evrovizija se održava u Liverpulu, budući da Ukrajina, koja je bila prošlogodišnji pobednik, ne može da ispuni uslove organizacije zbog situacije u toj zemlji.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso / Telegraf)