Nosio mu je sliku u novčaniku!

Predrag Živković Tozovac, Foto: youtubescreen

Predrag Živković Tozovac (85), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, srpskim Džonijem Kešom, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posledica koronavirusa.

Predrag Živković Tozovac
foto: youtubescreen

Iako su njegovi prijatelji i članovi porodice verovali da će mladalački duh, koji je uvek imao, biti jači od virusa, nažalost Predragovo srce nije izdržalo. Poslednje dane života proveo je na respiratoru.

Ratko Rađenović, venčani kum legendarnog pevača, u emotivnoj ispovesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

Adria Media
foto: Adria Media TV

– Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA – priča drhtavim glasom pevačev kum.

– Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao – kaže on.

01:00

Ratko Rađenović kum Predraga Živkovića Tozovca: On je bio Aristotel, pamet mu je neprestano radila

Ratko Rađenović kum Predraga Živkovića Tozovca: On je bio Aristotel, pamet mu je neprestano radila

– Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme – govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

(Espreso)