in

Njena haljina ostavila je bez daha! (FOTO)

Njena haljina ostavila je bez daha! (FOTO)

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, izgledala je blistavo u haljini Alekandar Mekvin boje slonovače dok je danas prisustvovala krunisanju kralja zajedno sa svojim suprugom, princom Vilijamom.

Haljina o kojoj se mnogo spekulisalo prethodnih dana, budući da su se mnogi pitali kako će jedna od najpoznatijih dama od stila izgledati tokom istorijskog dana za Ujedinjeno Kraljevstvo, imala je srebrni vez i vez u obiku ruže, čička, narcisa i deteline, koji predstavljaju svaku od četiri nacije. Umesto tijare, Kejt je nosila je odgovarajuću “krunu od cveća” Jess Collett, takođe dizajnera Alekandra Mekvina, sa trodimenzionalnim vezom listova od srebrnih poluga, kristala i srebrnih niti.

Tanjug/AP

Kejt se u Vestminsterskoj opatiji pojavila u pratnji princa Vilijama i dece, Šarlot i Luisa, budući da je Džordž bio paž 

Ipak, ono što je Britancima posebno privuklo pažnju i što ih je dirnulo direktno u srce jeste da je Kejt na ponela komplet bisernih i dijamantskih minđuša pokojne princeze Dajane, čime je, kako navodi Dejli mejl, odala posebnu počast svojoj tragično stradaloj svekrvi. U međuvremenu, ona je takođe odala počast i pokojnoj kraljici Elizabeti II noseći ogrlicu Džordža VI Festoon, koja je bila poklon kralja Džordža VI njegovoj ćerki, tada princezi Elizabeti.

 

 

Princeza je još odavno odlučila da će u gotovo svim važnim događajima u životu nositi kreacije Alekandar Mekvin. Pritom, posebno je izabrala kreativnu direktorku tog brenda, Saru Barton, da joj dizajnira i venčanicu. 

Pokojna Ledi Di je minđuše koje je sada nosila Kejt dobila od bivšeg supruga, kralja Čarlsa, a često ih je prikazivala u javnosti, uključujući i banket za japanskog cara Akihitu 1990. Što se tiče blistave, dijamantske ogrlice, ona je pripadala pokojnoj kraljici i bila je jedna od monarhovih favorita u njenom životu. Napravljena je od 105 labavih dijamanata koji su čuvani u rezervi za krunu ili ogrlicu ukoliko budući kralj odluči da je produži. 

Inače, kamere su prirodno pratile i ponašanje dece budućeg kralja i kraljice, princa Vilijama i Kejt Midlton, pa je tako uhvaćen trenutak u kom se maleni Luis navodno dosađivao na ceremoniji, pa je uhvaćen kako zeva. 

 

 

Podsetimo, ponašanje princa Luisa je bilo tema broj jedan tokom prošlogodišnjeg Vimbldona na koji je poznati par dovodio naslednike, a gde se njihov najmlađi naslednik ponašao na krajnje simpatičan način, ali u nekim momentima i neposlušan. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.