in

“Nikom se nisam javljao jer sam krio da sam bolestan”

“Nikom se nisam javljao jer sam krio da sam bolestan”

Pevač je prošao kroz pravi pakao.

Popularni pevač Amel Ćeman Ćemo nedavno je usled komplikacija sa grlom bio na ivici smrti.

Brus Vilis

Od najobičnijeg problema na gluteusu, koji se pojavio 2020. godine i temperature koja ga je pratila gotovo godinu dana, došao je do stravične dijagnoze.

„Niko se nije javio jer sam dugo krio da sam bolestan. Tek kad se sve završilo zahvalio sam se na Instagramu doktorima i onda su svi saznali“, rekao je pevač i započeo priču o svojoj bolesti.

„Boli me grlo, odem kod lekara i uzimam terapiju za anginu. Posle toga odem kod lekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalazaj je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo“, priča pevač i dodaje:

Amel Ćeman Ćemo Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Seo sam u auto i nisam mogao da krenem ni levo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je prosledio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali“, kaže Ćemo, koji je odlučio da o ovome tek sada progovori.

Dijagnoza je bila karcinom krajnika.

„Propisana mi je bila hemioterapija. Jedno jutro sam se probudio sa intuicijom da idem po još analiza i drugih mišljenja. To sam i uradio, što se ispostavilo da sam radio ispravnu stvar. Profesor koji me je opet pregledao rekao je da je moj imunitet katastrofalan i da ne bi trebalo da idem na hemioterapiju. I ja sam ga poslušao, krenuo sam na imunoterapiju i sada sam već tri puta radio analize i sve je čisto“, rekao je Ćemo za „Blic“, koji kaže da mu je trebalo mesec dana da ponovo počne da peva.

BONUS VIDEO: Topalko otkrio koji pevač liči na njega, pa progovorio o sukobu sa Karleušom