in

Nikada ne biste pogodili koje svetske zvezde nose ova imena

Nikada ne biste pogodili koje svetske zvezde nose ova imena

Iako znate mnogo detalja o svetskim zvezdama, jedna osnovna stvar je malo kome poznata, a to su njihova prava imena.

Ukoliko bi vam neko spomenuo imena poput Destini Houp, Ela Marija, Onika, Luiz Čikone, Stefani Germanota i slično – bili biste u čudu i sasvim sigurno ne biste znali o kome se radi.

Bruno Mars

Njegovo pravo ime je Piter Džin Hernandez. Rođen je na Havajima, a njegovi roditelji su portorikanskog i filipinskog porekla, te odatle i ovakvo ime. Nadimak Bruno dobio je kad je imao samo dve godine i to zbog sličnosti sa rvačem Brunom Samartinom. Kada je krenuo da se bavi muzikom, sam je dodao Mars, kako bi upotpunio svoje umetničko ime.


Lejdi Gaga

Pop zvezda rođena je kao Stefani Džoan Anđelina Germanota. Tokom karijere je često isticala svoje italijansko poreklo i ponosila se time što je Evropljanka. Kako je u jednom intervjuu otkrila, ime Gaga dobila je tokom snimanja svog prvog albuma „Fame“, kada su joj producenti puštali veliki hit „Radio Gaga“. Njoj se dopala simbolika i odlučila je da od tada bude Gaga. Zbog svoje ljubavi prema džez muzici, dodala je „Lejdi“.

Lejdi Gaga Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Niki Minaž

Pravo ime poznate reperke zapravo je Onika Maraj. Iako se oduvek držala svog umetničkog imena, tokom nastupa 2015. godine publici se na koncertima predstavljala i kao Onika. Bijonse ju je jednom tako i najavila, govorišvi publici da pozdravi „njenu Oniku“ velikim aplauzom.

Foto: Printscreen/YouTube/Tekashi 6ix9ine

Lorde

Pevačica Lorde, koja je nekada bila globalni fenomen i osvojila svet svojim hitom „Royals“, zapravo se zove Ela Marija Lani Jelih O Konor.


Majli Sajrus

Pravo ime pop zvezde Majli Sajrus zapravo je Destini Houp Sajrus. Ona je umetničko ime Majli odabrala još tokom svog angažovanja u Dizni produkciji, kada je bila lik Hana Montana u istoimenoj seriji i filmu.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kejti Peri

Jedina čije umetničko ime zapravo podseća na njeno pravo ime jeste Kejti Peri, koja se zapravo Ketrin Elizabet Hjudson.

Foto: Pritnscreen/YouTube/Katy Perry

Madona

Madonino pravo ime Madona Luiz Čikone. Kada je započela svoju karijeru, početkom osamdesetih godina prošlog veka, Madona je zadržala samo svoje inicijalno ime, želeći da postane pop ikona dvadesetog veka. Kako je tokom godina izjavila, njeni menadžeri su je upozoravali da „Madona“ neće biti dovoljno zvučno i da joj „fali još nešto“, ali je ona, kako kaže, bila ubeđena da je ovo dovoljno.


Džej Zi

On je suprug pevačice Bijonse i jedan od najpoznatijih repera današnjice, a malo ko zna njegovo pravo ime. Džej Zi je zapravo Šon Kori Karter.


Rijana

Iako pevačica koristi svoje ime, ali i prezime u javnosti, jedan deo njenog punog imena nije baš poznat. Ona se zapravo zove Robin Rijana Fenti. Odlučila da ne eksperimentiše mnogo već da samo za scensko ime uzme svoje srednje, dok je po svom prezimenu nazvala svoje kozmetičke proizvode i liniju veša.

Rijana Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

BONUS VIDEO: Oskar haljina koja je izgledala kao džinovska alga