in

Neki čak pevaju deci uspavanke na srpskom! (FOTO)

Neki čak pevaju deci uspavanke na srpskom! (FOTO)

Kraj decembra i početak januara su periodi kada i katolici i pravoslavci obeležavaju najsrećniji praznik, Božić. Ovaj praznik se naširoko slavi u svim delovima sveta, a ni holivudske zvezde nisu izuzetak. Srećna Republika vam otkriva i top 5 ličnosti koje su veliki vernici, čak i u Holivudu koji nije uvek bio blagonaklon prema isticanju bilo koje vere. Nepisano pravilo je da u Holivudu svako svoju veru treba da zadrži za sebe, budući da se nikad ne zna kakvu će ulogu sutra zaigrati. I pored toga pojedine zvezde često ponosno ističu Hristovo ime i ne libe se da otvoreno govore o svojoj hrišćanskoj veri, a evo i ko su oni.

1. Tom Henks

 

 

Poznati glumac je bio zagovornik brojnih religija dok najzad nije postao pravoslavni hrišćanin kada se oženio Grkinjom.

Kao tinejdžer bio sam religiozni fanatik: katolik, mormon, nazarećanin, a jedno vreme čak sam se veoma zainteresovao da pređem u jevrejsku veru. Onda sam odgledao film “Odiseja u Svemiru 2011” i postao najglasniji pobunjenik protiv religije. Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao sa njenom verom koja joj je veoma bitna. Odlučio sam da se pokrstim i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu – otkrio je glumac koji je sa svojom drugom suprugom dobio dva sina, Čestera (27) i Trumana (24).

2. Kristijan Bejl

Najpoznatiji Betmen je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile toj vezi, ali glumac nije odustao od ljubavi. Bejl je zbog Sibi prešao u pravoslavnu veru, a čvrsto je rešio da mu i deca znaju srpski jezik. U njihovom domu često su se mogle čuti srpske uspavanke, a obeležavaju se i svi pravoslavni običaji.

 

 

3. Riz Viderspun

Riz je snimila sa koleginicom Nikol Kidman film “Slatke male laži”. Kidmanova je tom prilikom upitala Riz je li nekad razmišljala o smrti, pošto ona navodno često razmišlja o tome. 

Ne razmišljam nikada o smrti, pošto znam gde idem. Skoro ničega se ne bojim jer postoji vreme, svrha i mesto za sve. Tako se ne bojim ni smrti jer znam da postoji Raj –  odgovorila je Riz koja je oduvek bila velika vernica, a kao mlađa je čak 9 godina pevala u crkvenom horu.

4. Metju Mekonahi

Metju je jednom prilikom rekao da je blagosloven jer nije imao problema da bude hrišćanin u Holivudu, ali je bio svedok kako je vera drugih u industriji zabave bila ograničena. Glumčeva vera bila je u centru pažnje tokom njegovog govora 2014. za film “Dallas Buyers Club” u kojem se zahvalio Bogu, rekavši:

On je blagoslovio moj život prilikama za koje znam da nisu ostvarene mojom ili bilo kojom drugom rukom, sem Njegovom – rekao je on.

 

 

5. Džastin Biber

Biber i njegova supruga Hejli Boldvin redovno posećuju malu lokalnu crkvu u Los Anđelesu. Biber je prilično religiozan i ne libi se da svoju veru podeli i sa fanovima putem društevnih mreža. 

Želim da hodam po Božijim putevima koje mi je On odredio i ne pokušavam da sve uradim sam. Želim da se odreknem sebičnih želja da bih bio dobar muž i budući otac. Zahvalan sam jer mogu da šetam sa Isusom dok me On vodi svojim putem – samo su neke od njegovih objava.

BONUS VIDEO: