in

Nekada je žiri procenjivao njihov talenat, a danas su najpoznatije ličnosti na svetu

Nekada je žiri procenjivao njihov talenat, a danas su najpoznatije ličnosti na svetu

Ovi pevači i pevačice danas su svetske zvezde, idoli mnogima i imaju hitove koji se već godinama slušaju, a počeli su karijeru na sličan način.

Malo ko zna da su neki od najpoznatijih muzičara prvi put javno zapevali u televizijskim emisijama ili talent šou programima.

Bijonse je danas jedna od najpopularnijih pevačica na svetu. Njeni solo albumi uvek su najslušaniji, a svi se sećaju početaka njene karijere sa grupom Destiny’s Child. Ona je tada pevača sa Keli Rouland i Mišel Vilijams i njih tri bile su ultra popularne.

Ipak, malo ko zna da je Bijonse zapravo stekla slavu televizijskoj emisiji „Star Search“ još 1993. godine, kada je imala samo 12 godina, . To je bila emisija takmičarskog tipa koja je iznedrila mnoge svetske zvezde.

Bjonse Foto: Printscreen/YouTube

U istom takmičarskom šou programu pojavila se i Britni Spirs, i to kad je imala samo 10 godina, i to je bilo davne 1992. Svoja prva dva albuma objavila je 1999. i 2000. godine i postigla neverovatan međunarodni uspeh.

Iste godine nastupio je i Džastin Timberlejk, koji se na audiciji predstavio sa kantri pesmom.

Dve godine pre njih na istoj bini je prvi put javno nastupila Kristina Agilera. Tek 1999. godine pevačica je zaista počela karijeru, objavivši nekoliko hitova, ali su je se mnogi setili upravo iz ovog takmičenja. Pevačica sada ima pet Gremi nagrada, prodala je preko 50 miliona albuma širom sveta, a i ponovo je imala ulogu u jednom muzičkom takmičenju, ali ovog puta kao žiri i mentor takmičarima.

Još jedan talent šou bio je početna stanica mnogim pevačima, a u pitanju je American Idol.

Keli Klarkson je stekla slavu 2002. godine kada je postala prva pobednica ovog takmičenja. Keli je do sada izdala sedam albuma i takođe je, poput Kristine Agilere, bila mentor u muzičkom takmičenju „The Voice“.

U kanadskoj verziji ovog takmičenja proslavila se Karli Rej Džepsen. Možda vam njeno ime nije previše poznato, ali njen hit singl „Call me maybe“ bio je na prvom mestu mnogih top lista i jedna od najslušanijih pesama 2012. godine.

Uprkos svom neverovatnom uspehu, Dženifer Hadson je 2004. godine završila na sedmom mestu takmičenja „American Idol“. Kada se pojavila na sceni, svi su bili zapanjeni njenim vokalnim sposobnostima. Tada je otpočela svoju karijeru, kako muzičku, tako i glumačku. Ne samo da je Dženifer Hadson talentovana glumica i pevačica, već je nedavno je i jedna od retkih umetnika koji su se pridružili klubu EGOT, odnosno osvojili Emi, Gremi, Oskara i Toni nagradu.

Takmičenje „X Faktor“ takođe je iznedrilo mnoge talente i svetske zvezde. Grupa One Direction nastala je nakon što su se njeni članovi prijavili za ovo takmičenje, gde su ih spojili i napravili bend, koji je godinama nakon takmičenja nizao uspehe i hitove koji se i danas pevaju. Članovi benda vili su Lijam Pejn, Zejn Malik, Luj Tomlinson, Najal Horan, i možda najpopularniji od svih njih – Hari Stajls. Nakon raspada nastavili su uspešne solo karijere.

Bend Maneskin, koji je svetsku popularnost stekao trijumfom na Evroviziji, u Italiji je postao popularan upravo nakon učešća u ovom takmičenju. Oni su tu izvodili svoje autorske pesme, a ekscentrični nastupi nisu mogli da ostanu ne primećeni.

Američki ženski bend „Fifth Harmony“ započeo je svoj uspeh kada su završili na trećem mestu „X Faktora“ 2012. godine. Kamila Kabelo je 2017. objavila da je napustila bend kako bi se fokusirala na solo karijeru, a u martu 2018. grupa je otkrila da ide na pauzu.

Leona Levis možda je i najpoznatija pobednica ovog takmičenja, koja je 2006 osvojila žiri i publiku.

Nikol Šerzinger proslavila se u grupi „Pussycat Dolls“, ali pre toga pojavila se u šou programu „Popstars“.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih razvoda