in

NAŠI POZNATI PEVAČI ZARADILI 2.500.000 EVRA: Sve otkriveno!

Foto: Printscreen Instagram

Uvek je važilo pravilo da pevači najviše novca zarađuju zahvaljujući nastupima kako po Srbiji, tako i po inostranstvu, i da im je to glavni izvor zarade.

Ipak, zahvaljujući pojavi interneta – Jutjuba i digitalnih muzičkih platformi, mnogi od njih su proširili svoj biznis i dobili dodatni izvor prihoda, koji često dostiže i vrtoglave sume od nekoliko stotina hiljada, pa do nekoliko miliona evra.

Iako su i narodnjaci, posebno folkeri, jako slušani na Jutjubu, slavu su im ukrale mlađe kolege – reperi i treperi, koji definitivno imaju vođstvo na svim digitalnim platformama. Rekorderi u regionu su definitivno bosanski dvojac Džala Brat i Buba Koreli, koji na pomenutom sajtu za slušanje muzike i gledanje spotova imaju ukupno skoro tri milijarde pregleda.

Jala i Buba
foto: Printscreen / Instagram

Ako se uzme u obzir da je zarada na Jutjubu u proseku na milion pregleda oko hiljadu evra manje-više (u zavisnosti iz koje države se gleda video), može se reći da su njih dvojica od ovog sajta dosad zaradili preko dva i po miliona evra! Naravno, treba uzeti u obzir da se na njihovom kanalu nalaze i spotovi drugih izvođača sa kojima su sarađivali, pa su deo kolača delili sa njima. Poznato je da deo zarade ide i izdavaču, ali u slučaju sarajevskog dvojca, koji imaju svoj studio i Jutjub kanal, nema potrebe da deo prihoda daju drugima.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Saša Lampaš

12:50

ESPRESO INTERVJU: Saša Lampaš

(Espreso / Kurir)