Naše predstavnice RAZBILE na probi ali za glasanje postoji VELIKI PROBLEM!

Predstavnice Srbije na “Evroviziji”, devojke iz grupe “Hurricane”, danas se takmiče u drugom polufinalu takmičenja, a pesmu “Loco Loco” izvešće večeras devete po redu.

Od 17 pesama koje ćemo čuti večeras, samo četiri nisu na engleskom jeziku, uključujući i srpsku numeru (ostale tri su iz Albanije, Švajcarske i Danske). Ono što našim predstavnicama možda neće ići “na ruku” je činjenica da u ovom polufinalu ne učestvuju, a samim tim i ne glasaju, zemlje iz regiona u kojima su popularne, poput Severne Makedonije, Hrvatske i Slovenije, koje tradicionalno daju poene našoj zemlji na ovom takmičenju.

foto: Profimedia

Kad se na to doda podatak da večeras ne glasaju ni zemlje u kojima je srpska dijaspora velika (Nemačka, Švedska, Australija), prolazak “uraganki” u finale “Evrovizije” bi samim tim imao još veću težinu, jer bi u tom slučaju bilo jasno da se nisu oslanjale na glasove komšija i naših ljudi koji žive u inostranstvu.

Kladionice, inače, devojkama iz Srbije predviđaju plasman u finale, dok je Marija Šerifović, jedina naša pobednica na smotri za najbolju pesmu Evrope, sinoć pokazala kako bodri “Hurricane” na poslednjim probama.

– Devojke su zvučale odlično. Nemaju pravo da imaju tremu, nije im prvi put, samo Ivana ima pravo da se uprpi jer nije bila pre na “Evroviziji”. Sviđaju mi se i Švajcarac i predstavnici Finske – kazala je Marija u lajv uključenju na Instagramu.

Članice “Hurricane”-a su sigurne u sebe, te ne sumnjaju da će se naći među deset odabranih za prolaz u finale, koje je zakazano za subotu.

– Što bi se takmičile ako ne verujemo da ćemo proći u finale i pucale na pobedu? Naravno da nas vidimo za vikend tamo, finale je naše, daćemo sve od sebe – kazale su one pred nastup.

(Espreso)