in

Naša glumica udata je za 23 godine starijeg kolegu, a malo ko zna da joj je otac čuveni pisac čija dela smo svi čitali

Naša glumica udata je za 23 godine starijeg kolegu, a malo ko zna da joj je otac čuveni pisac čija dela smo svi čitali

O ljubavi sa legendarnim glumcem otvoreno je govorila.

Glumica Milica Mihajlović prvi put se na televiziji pojavila u seriji „Metla bez drške“ 1989. godine, a značajnu ulogu dobila je 1993. godine u filmu „Kaži zašto me ostavi“.

Od tada je ostvarila uloge u brojnim poznatim ostvarenjima kao što su „Urnebesna tragedija“, „Otvorena vrata“, „Nož“, „Mrtav ‘ladan“, „Sedam i po“, „Čekaj me, ja sigurno neću doći“, „Sinđelići“, „Komšije“ i drugim.

Milica svoj privatni život čuva daleko od očiju medija i ne voli mnogo javno da se eksponira, osim kada govori o poslu.

Ipak, mnogima je poznato to da je već godinama u braku sa kolegom Vojom Brajovićem koji je 23 godine stariji od nje kog je upoznala na snimanju filma „Urnebesna tragedija“. Voji je ovo drugi brak, a sa Milicom je dobio sina Relju i važe za jedan od najskladnijih parova među našim javnim ličnostima.

Milica Mihajlović, Voja Brajović Foto: M.M./ATAImages.

„Ljubav podrazumeva emotivnu stabilnost i veoma mi je važna jer bez nje ništa nema smisla. Najvažnija komponenta našeg odnosa jeste to da se oslanjamo jedno na drugo, da se razumemo i nikada nam nije dosadno. Nas dvoje imamo vrlo živ odnos, a pošto je ljubav tajna, ne bih umela to da vam objasnim do kraja“, rekla je Milica jednom prilikom o ljubavi sa Vojom.

„Za Voju me vezuje totalna bliskost i potreba da o svemu razgovaramo, bez obzira na to što se u mnogo čemu ne slažemo. Ma, volim ga zato što je klikeraš, što je vrlo duhovit i što je lojalan i srčan. Moje poverenje u njegov pozorišni instikt je ogromno, što nije nevažno ako se ima u vidu da nas dvoje radimo isti posao i da veliki deo života razgovaramo o tome. I kod mojih roditelja postoji prilična razlika u godinama, tako da je to meni oduvek delovalo nekako prirodno. Ne znam da li bi nam bilo lakše da smo vršnjaci. Ne verujem. Mislim da svi ljudi koji osluče da žive zajedno moraju biti rešeni, uporni, beskrajno tolerantni“, dodala je ona tada.

Milica Mihajlović, Voja Brajović Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Osim što ima poznatog supruga, manje je poznato da je glumičin otac čuveni srpski pisac Dragoslav Mihailović.

Dragoslav Mihailović je ugledni član SANU i autor je romana „Kad su cvetale tikve“, „Čizmaši“, „Petrijin venac“, „Goli otok“ i drugih.

Dragoslav Mihailović Foto: Zoran Lončarević

Pored ćerke Milice, Dragoslav ima i sina, slikara Branislava Mihajlovića. To što mu se prezime malo razlikuje od prezimena njegove dece jer mu fali „j“, Mihailović je objasnio u „Petrijinom vencu“, a o tome je govorila i njegova ćerka.

„Mi se prezivamo Mihajlović, tako i mom ocu piše u ličnoj karti. Ali, kada je objavio svoju prvu knjigu na koricama je pisalo Mihailović, i to je tako ostalo, kao njegovo umetničko prezime…“, istakla je Milica.

Zanimljivo je to da je Voja Brajović glumio u predstavi rađenoj po romanu „Kad su cvetale tikve“ mnogo pre nego što je upoznao Milicu.

BONUS VIDEO: TOP 5 glumačkih parova u Srbiji