in

NA PRAGU 10. DECENIJE REŠIO DA NAPUSTI SCENU: Penzionisao se poznati glumac!

Majkl Kejn, Foto: Profimedia

Majkl Kejn u ovonedeljnom je intervjuu najavio da se u 88. godini povlači iz glume.

Legendarna filmska zvezda gostovala je na BBC Radiju 5 kako bi promovisala svoj najnoviji film “Best Sellers” zajedno sa Obri Plazom. Taj film nazvao je svojim poslednjim delom, napomenuvši i da se teže kreće.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

“Ne postoje baš scenariji za glavnog glumca od 88 godina”, kazao je.

“Nisam radio dve godine i imam problem koji utiče na moje noge, pa ne mogu da hodam dobro”, otkrio je slavni glumac i spomenuo svoje memoare koje je objavljivao poslednjih nekoliko godina – “The Elephant In Hollywood” 2010. i “Blowing The Bloody Doors Off” 2018.

“Napisao sam i knjigu, odnosno par knjiga koje su objavljene i bile su uspešne pa sada nisam glumac – ja sam pisac”, rekao je. Dodao je da mu se sviđa književni način života jer kao “glumac morate da ustanete u pola šest ujutru i odete u studio”. “Kao pisac možete da počnete da pišete ne izlazeći iz kreveta.”

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Kejn je debitovao je u filmu “A Hill In Korea” iz 1956. godine. Nastavio je da snima brojne uspešne filmove tokom 1960-ih, uključujući dramu “Alfi” koja mu je donela prvu nominaciju za Oscara.

Osamdesetih je konačno osvojio svog prvog Oskara za film Vudija Alena, “Hana i njene sestre”.

Film “Best Sellers” snimljen je neposredno pre nego što je pandemija koronavirusa zahvatila svet, a konačno je pušten prošlog meseca u javnost.

Bonus video:

Espreso Intervju - Ceca

14:13

Espreso Intervju – Ceca

(Espreso)