in

Na današnji dan rođena je Šeron Tejt

Glumica, Foto: prentscreen/youtube/ thatwitchgirl1

Bila je poznata kao jedna od najlepših glumica Holivuda, a pre nego što je stekla pravu slavu, Šeron Tejt ubijena je 1969. godine. Bila je u osmom mesecu trudna i čekala je dete sa čuvenim rediteljem Romanom Polanskim, za koga je bila udata.

Činilo se da joj život ide savršeno, bila je nominovana i za Zlatni globus za ulogu u filmu ‘Dolina lutaka’, a potom je priredila fatalnu žurku. Ali da se vratimo na početak. Kada ju je Roman postavio u svoj film ‘Neustrašive ubice vampira‘, odnos između njih nije bio bajka.

Štaviše, česte svađe su bile uobičajene na snimanju, ali ona ga je impresionirala svojim nastupom, a nedugo zatim su počeli da se zabavljaju. Nakon uloge u ‘Dolini lutaka‘, snimila je još jedan film, a onda je saznala da je trudna.

Želela je tradicionalan brak, ali njen muž je bio promiskuitetan, čega je bila svesna. Pisci pojedinih autobiografija tvrde da je Polanski bio preljubnik, a suprugu je ubedio da treba da snime kućni video i učestvuju u orgijama. Tokom trudnoće, Šeron je odlučila da se preseli u kuću na Cielo Drive u Los Anđelesu, što se pokazalo kao velika greška.

Trudna Šeron se 9. avgusta 1969. vratila sa prijateljima u njen i Romanov dom, a nešto posle ponoći Čarls Menson i njegova sekta ‘Porodica‘ upali su u kuću i brutalno ubili glumicu i njene prijatelje. Šeron je ubijena sa Abigejl Foldžer, Vojčehom Frikovskim, Stivenom Parentom i bivšim dečkom Džejem Sebringom.

Iako ih je molila da je puste da živi kako bi mogla da rodi dete, i nudila da je uzmu za taoca, nisu je poslušali. Izboli su je 16 puta i zadavili.

Njen muž Roman je još živ, ima 90 godina. Čarls ‘Teks’ Votson, Patriša Krenvinkel i Suzan Atkins izvršili su ubistva po nalogu Čarlsa Mensona, a pokolj se nastavio sledećeg dana. Menson je takođe bio prisutan, ali nije učestvovao ni u jednom ubistvu. Šeron je imala samo 26 godina, a Manson je osuđen na smrt, koja je kasnije zamenjena doživotnom robijom. Preminuo je 2017. godine.

Bonus video:


05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Story.hr/Karla Rumora/Kurir/prenela:B.S.)