in

Mračna tajna Dena Šnajdera

Foto: prentscreen/youtube/ Slander Tea

Jedan od omiljenih glumaca u dečjim filmovima, a kasnije i jedan od osnivača Nickelodeon kanala Den Šnajder zapravo je krio mračnu tajnu.

Teško da bi iko pomislio da neko ko celog veka radi sa decom i pravi najinspirativniji sadržaj sa fantastičnim porukama, i ko je i sam glumio u nekim od najpopularnijih ostvarenja za najmlađe, može biti duboko poremećana osoba, ali slučaj Dena Šnajdera samo je potvrdio da izuzeci ipak postoje, te da nikad ne možete biti dovoljno oprezni, pogotovo kada su najmlaži u pitanju.

Javna tajna Holivuda bila je upravo to da je čuveni Den Šnajder bio pedofil, a sam Bog zna šta se sve dešavalo maloletnicama ukoliko ostanu same sa njim u prostoriji.

Devojčice su ćutale, zastrašene, dok je on uvažavao veliki ugled i popularnost kao jedan od skauta za talente, te je razumljivo zašto su mu roditelji slali decu ne bi li ostvarili holivudsku slavu. Danas se mnogi pitaju kako je moguće da nisu znali šta se dešava i da makar nisu proverili priče koje su uveliko kolale. Na samom kraju sramno je i kako je postupio sam Nickleodeon.

Den Šnajder možda jeste jedan od najuspešnijih producenata televizije svih vremena koji je lansirao karijeru Arijane Grande, Mirande Korouv, Džejmi Lin Spirs i mnogih drugih, ali je ujedno bio i jedan od najzlokobnijih predatora koje je Holivud skoro video.

Sve je počelo kada se među fanovima pronela priča da jedan Nickleodeon proucent zlostavlja devojčice van setova. U jednom trenutku čak je i prezime Šnajder glasno izgovoreno, ali on je sve to demantovao.

Ipak, činjenica je da je često na snimanjima pravio toksičnu atmosferu i gotovo okretao zvezdice jedn protiv drugih, što je svojevremeno potvrdila i sama Arijana Grande.

Den je tada potrošio 7 miliona dolara da uguši govorkanja i zabrani glumcima da pričaju o svemu štto se dešavalo na snimanjima.

Godine 2014. Den je dobio nagradu za životno delo od strane Teen Choice Awards. Međutim, ni Miranda Cosgrouv ni njena koleginica Dženet MekKardi se nisu pojavile na ceremoniji.

Osoblje se često žalilo na njegovo ponašanje i “kratak fitilj”. Neretko ih je verbano zlostavljao, pa čak i gađao predmetima koji bi mu došl pod ruku.

Kako su godine prolazile, a optužbe se gomilale, Nickleoden je rešio da smanji saradnju sa njim, ali ne i da je prekine, a potom su ga nagradili i sa 7 miliona dolara.

Odnos sa sestrom Britni Spirs

Jedna od najglasnijih priča svojevremeno se ticala upravo Džejmi Lin Spirs. Kao što je poznato, ona je bila zvezda popularne serije “Zoey 101”, a brojni izvori kažu da ju je producent targetirao u samom startu.

Serija je prekinuta kada je Džejmi imala 16 i ostala u drugom stanju, a čak se govorilo da je dete Šnajderovo.

Bonus video:


00:51

BARBARA BOBAK SE OGLASILA ZA ESPRESO NAKON AFERE SA OŽENJENIM ČOVEKOM: Pevačica sve priznala

(Espreso/Wanted/prenela:B.S.)