in

Mladi maneken dobio je ponižavajući nadimak, a i danas se bori za Karlove milione

Mladi maneken dobio je ponižavajući nadimak, a i danas se bori za Karlove milione

Dizajner Karl Lagerfeld jedno je od najuticajnijih imena u svetu mode, a njegov život često je intrigirao javnost.

Lagerfeld je preminuo 2019. godine u 86. godini života, a ovogodišnja čuvena Met Gala bila je posvećena upravo njemu.

Naime, poznato je da ovaj prestižni događaj još od 1998. godine organizuje Ana Vintur, glavna urednica magazina „Vog“, a ove godine je Met Gali prisustvovalo oko 600 zvanica.

šanel venčanice
Foto: TORU YAMANAKA / AFP / Profimedia

Tema je nosila naziv „U čast Karlu“, čime su pokojnom dizajneru ukazali poštovanje i zahvalnost za doprinos svetskoj modi.

Poznato je da je Karl svojoj mački Čupet ostavio nasledstvo vredno 1,3 miliona dolara, a bogatstvo koje je ostalo iza dizajnera procenjuje se na 200 miliona dolara.

Borba za ovo nasledstvo i dalje se vodi, i to između sedmoro naslednika, među kojima je i mladi francuski maneken Baptist Đabikoni koji smatra da sav novac treba da pripadne njemu, budući da je Lagerfeldu bio poput sina.

Karl Lagerfeld Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia, Jens Kalaene / DPA / Profimedia

Njih dvojica upoznali su se 2008. godine kada je Karl angažovao Baptista za jednu reviju modne kuće „Šanel“. Brzo su se zbližili, a maneken je govorio kako je u dizajneru pronašao oca, budući da ga je njegov biološki otac napustio kada je Baptistu bilo tek 11 godina.

Upravo je Đabikoni poklonio Lagerfeldu čuvenu mačku, a ubrzo nakon poznanstva sa Karlom, postao je jedan od najtraženijih muških modela na svetu. Uz Karlovu pomoć snimio je i album i pokrenuo sopstvenu modnu liniju.

Međutim, njihov odnos često je bio tema polemika. Naime, Karl je voleo da snima Baptista golog i prikazuje ga kao fatalnog zavodnika, zbog čega su krenule priče kako je maneken zapravo dizajnerov ljubavnik, iako je od njega mlađi 56 godina.

Tako je Đabikoni dobio nadimak „Lagerfedova drolja“, a mnogi su „dokaz“ videli i u tome što manekena nikada nisu viđali sa ženama. Jedno vreme su ga povezivali sa poznatim devojkama, poput pevačice Keti Peri, ali je to kasnije demantovano.

Prošle godine sve je iznenadio kada je objavio fotografiju na kojoj ljubi trudnički stomak jedne devojke, dok na njenoj ruci blista dijamantski prsten. Mnogi su ovo protumačili kao potvrdu da se maneken verio, a da li će mu poći za rukom i da ipak dobije bogatstvo Karla Lagerfelda, ostaje da vidimo.

BONUS VIDEO: Novak kao maneken, Đoković prošetao modnom pistom