in

“Mislila sam da neću preživeti kada ona umre, ako ode, idem i ja” VIDEO

“Mislila sam da neću preživeti kada ona umre, ako ode, idem i ja” VIDEO

Senidah, jedna od najvećih balkanskih muzičkih zvezda današnjice, bila je gošća nove epizode emisije “PopTok” sa Perom Jovovićem. Pored muzike, stvaralaštva i predstojećeg koncerta sa Lepom Brenom, pričala je i o intimnim trenucima svog života, te je spomenula jednu ženu za koju kaže da joj je večni uzor – svoju majku.

„Za drugo ne znam, ceo život sam gledala jednu ženu koja je radila sve sama, moja mama. Možda imam i zbog toga problem u privatnom životu. Ja sam ja. Sve znam sama, čak i ono što ne treba ili ne moram. To zna da bude problem nekim muškarcima, ali i nekim ženama, ja sam u stvari muškarac“, rekla je Senidah u novoj epizodi emisije.

„Kao mala volela sam da se družim sa svima. Ne sada. Kao mlađa sam bila i sa dečacima i devojčicama, igrala fudbal, padala. Mama mi sašije pantalone, ja izađem i popijem sve. Bilo je tu i više ženstvenih momenata, a bilo je tu i grubljih momenata“, rekla je Senidah u PopTok-u.

Poslednja dva albuma koje je objavila, „Bez tebe“ i „Za tebe“, rekla je, posvećeni su njenoj majci.

„Iskreno pričam, ‘Bez tebe’ je prvi album bez mame. Bila je jedna pesma na albumu, podsećala me je na nju. Kada sam radila u studiju odmah su počele suze, odmah sam znala da ću je tako nazvati, i album sam joj posvetila. Drugi album ‘Za tebe’, može biti i za moju dušu, ali je posvećen njoj. Jer, ona je uvek govorila, daj mi nešto življe, daj mi nešto veselije, a na drugom momentu imam puno takvih življih pesama, može da se nađe. Volela je pozitivniju muziku“, ispričala je Senidah.

Na pitanje da li je majka imala veliki uticaj na nju, rekla je – „da“.

„Od njene smrti je prošlo deset godina. Nije lako. Ni danas nije lako. Tada misliš da nećeš preživeti, ako se njoj nešto desi, idem i ja za njom, ali ono, tu si, ideš dan za danom. Kao lakše je, ali setiš se uspomena i pitaš se – gde je ta osoba? Gde je ta osoba i zašto je nema? Nije lako, pogotovo kada imaš teže dane. Baš je teško, ali ne smeš da se prepustiš tim momentima“, rekla je Senidah u „PopTok-u“.

nova.rs

Kasnije tokom razgovora, govoreći o životu na relaciji Beograd – Ljubljana, rekla je da je u Beograd došla baš zbog majke, koja je ovde i studirala.

„Volim da šetam Beogradu i onda opet, moram da spomenem, šetam iz stana u prodavnicu, kažem – mama, wow, ovde sam. Mama je bila ovde. Ona je studirala u Beogradu. To mi je bio gušt, ona je bila ovde, sada sam ja ovde“, rekla je Senidah.

„Puno toga mi je ostalo od mame. Ona je stalno meni govorila da sam ja posebna. Da sam savršena. Neka rođaka onda kaže – niko nije savršen. Moja mama kaže – Moja Senidah jeste. Ja sam njoj bila super. Znala je da mi kaže da sam se popravila, i onda ja znam da sam se ugojila. Bila mi je prijateljica, mogle smo da se smejemo i sve, ali čim me pogleda, nisam smela da pisnem. Čak ni u 27. godini, nisam smela da pisnem, to je bilo pre nego je preminula“, ispričala je Senidah.

Celu epizodu emisije pogledajte u videu na početku teksta.

Tokom vožnje Beogradom, Senidah je pričala i o predstojećem Red Bull SoundClashu koji će zajedno sa Lepom Brenom biti održan 2. juna na Donjem Kalemegdanu u Beogradu.

Dosadašnji gosti emisije „PopTok“, pored Senida, bili su glumica Gorica Popović, novinarka i voditeljka Duška Vučinić, zatim glumci Marko Janketić i Branislav Trifunović, a onda i novinarka Žaklina Tatalović, te reperka i autorka Sajsi MC.

BONUS VIDEO: PopTok sa sa Sajsi MC