in

Minimaks narodnjake nikada nije puštao u kuću: Ovo je razlog

Minimaks narodnjake nikada nije puštao u kuću: Ovo je razlog

Srpski “kralj televizije”, Milovan Ilić Minimaks, napustio nas je na današnji dan, 9. februara 2005. godine.

Milovan Ilić Minimaks bio je novinar, aforističar, radio i TV voditelj, koji je svojom duhovitošću i inventivnošću obeležio jedno vreme, čovek koji je uveseljavao naciju i pomogao mnogim estradnim umetnicima da postanu slavni. Beskrajno šarmantan, oštrouman, brze i britke misli, pored tolikih radio i TV emisija, stigao je i da objavi sedam knjiga aforizama i dve knjige poezije.

I danas važi za „kralja televizije“, čoveka zbog čijih emisija su ulice širom regiona, odnosno nekadašnje Jugoslavije, bile prazne kada se emitovala njegova emisija. Svoju radio emisiju “Minimaks” (minimum govora, maksimum muzike) pokrenuo je 1967. godine. Po njoj je i dobio svoj čuveni nadimak. Za samo mesec dana to je postala najpopularnija emisija, a on najpopularniji voditelj.

Televizija mu je donela novi stepen popularnosti, a emisije „Od glave do pete“, „Minimaksovizija“, „Nedelja kod Minimaksa“ i druge bile su veoma gledane. Javnosti je tako uspevao da predstavi mnoge ličnosti sa estrade, pre svega narodne pevačice i pevače, ali se sa njima nije družio.

„Ne sećam se da je neki pevač ili bilo ko sa estrade ikada ušao u moju kuću. Jer, posao je jedno, a privatnost drugo“, rekao je voditelj svojevremeno.

BONUS VIDEO: TOP 5 najboljih frajera Jugoslavije