in

Marko Kon otvoreno o saradnji sa zvezdama, kokainu i 90-im

Marko Kon otvoreno o saradnji sa zvezdama, kokainu i 90-im

Kompozitor i tekstopisac Marko Kon u velikoj ispovesti za portal Nova.rs govorio je o svojoj karijeri, svakodnevnim navikama, ali i pojedincima na estradi.

„Moj dan počinje u 15 do 7 kada ustajem da vodim starije dete u školu i mlađe u vrtić, pa se onda vratim u krevet. Već oko 10 sam u studiju i onda kreću poslovne obaveze do jedno 2 ujutru“, priča Marko.

Iako mu radni dan nije tipičan, Kon ističe da svoj posao jako voli.

„Najviše volim svoj posao, direktno bavljenje estradom, produkcija, aranžmani, nekoliko albuma radim istovremeno. Trenutno završavam album za Taru Stojanović, to je dupli posao jer je album i na našem jeziku ali i na engleskom“, otkriva on.

Marko Kon Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Govoreži o ljudima na estradi, Marko kaže da je svaki rad sa ljudima težak, ali da je već navikao.

„Kada radiš sa umetnicima, to su ljudi koji imaju narcisoidni poremećaj, ali koji je neophodan ukoliko želiš da se baviš javnim poslom. Jesu sujetni, 30 godina sam u ovom poslu i ne iznenađuje me to, i onda sa tim ljudima posluješ na drugi način.“

Marko Kon se ovom prilikom prisetio i devedesetih, odnosno početaka njegove karijere.

Marko Kon Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Gru je bio prva osoba sa kojom sam sarađivao. Upoznao sam ga sa Sašom Dragićem, on je bio vrhunski autor i individualac i radio je sam. Bili smo dosta mladi u tom periodu, ali to je bio prvi veliki album na kom sam učestvovao. Pošto me je bilo sramota da mu tražim pare, onda sam mu tražio mi kupi mikseticu“, priseća se Kon.

Kon je sarađivao i sa Anom Nikolić, pa je prokomentarisao njen predstojeći koncert u Areni.

Ana Nikolić Foto: G. G./ATAImages.

„Ona ima status legende, taj koncert će biti ludilo. Ja ću da idem i baš ću da uživam, biće doživljaj, šta god da se desi, čak i da bude rasulo biće doživljaj. Ona je prirodna zvezda, jedna od onih osoba koja kada uđe u prostoriju promeni se vazduh. Pitanje je trenutka kada će se hit desiti“, priča kompozitor.

Ceo intervju sa njim u kojem je otkrio i šta misli o Maji Nikolić – pogledajte u video prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: ISPOVEST „Sa kriminalcima si morao da budeš dobar ili te nije bilo“: Ivan Gavrilović o sprezi estrade i kriminala 90- ih, pomenuo je i Marka Miloševića